Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύριε Τσίπρα, ιδού οι σύμμαχοι σας — Σε 43 ανέρχονται οι νεκροί στη Γάζα, πάνω από 2000 οι τραυματίες

Αυξά­νε­ται όσο περ­νά­νε οι ώρες ο αριθ­μός των νεκρών από ισραη­λι­νά πυρά Παλαι­στι­νί­ων στα σύνο­ρα Ισρα­ήλ-Γάζας. Σύμ­φω­να με τις τελευ­ταί­ες πλη­ρο­φο­ρί­ες από τις παλαι­στι­νια­κές αρχές, έχουν δολο­φο­νη­θεί του­λά­χι­στον 43 άνθρω­ποι και πάνω από 2.000 έχουν τραυ­μα­τι­στεί στην πλέ­ον αιμα­τη­ρή συμπλο­κή από το 2014!

Σύμ­φω­να με το παλαι­στι­νια­κό υπουρ­γείο Υγεί­ας, από τους τραυ­μα­τί­ες του­λά­χι­στον 100 είναι ανή­λι­κοι, ενώ δεκά­δες ήταν οι γυναί­κες αλλά και οι δημο­σιο­γρά­φοι που τραυματίστηκαν. 

Οι σημε­ρι­νές δια­δη­λώ­σεις γίνο­νται με αφορ­μή τα σημε­ρι­νά εγκαί­νια της πρε­σβεί­ας των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών στην Ιερου­σα­λήμ, ενώ ταυ­τό­χρο­να απο­τε­λούν την κορύ­φω­ση της απο­κα­λού­με­νης Μεγά­λης Πορεί­ας της Επι­στρο­φής, που ξεκί­νη­σαν οι Παλαι­στί­νιοι στις 30 Μάρ­τη, διεκ­δι­κώ­ντας το δικαί­ω­μα της επι­στρο­φής για τους Παλαι­στί­νιους πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα που στη Γάζα συνε­χί­ζε­ται το μακε­λειό με θύμα­τα παλαι­στι­νί­ους δια­δη­λω­τές, στην Ιερου­σα­λήμ οι ισραη­λι­νές αρχές και η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ- την οποία εκπρο­σω­πεί η κόρη και σύμ­βου­λος του αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου Ιβάν­κα Τραμπ και ο υπουρ­γός οικο­νο­μι­κών της χώρας- έχουν στή­σει μεγα­λο­πρε­πή φιέ­στα για τα εγκαί­νια της αμε­ρι­κα­νι­κής πρεσβείας. 

ΚΚΕ: Σχό­λιο για την ανα­γνώ­ρι­ση της Ιερου­σα­λήμ ως «πρω­τεύ­ου­σα» του Ισραήλ

Θα στα­μα­τή­σει κανείς αυτό το κρά­τος δολο­φό­νο; – 37 νεκροί άμα­χοι δια­δη­λω­τές Παλαιστίνιοι

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο