Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κώστας Λεβέντης (ΠΑΟΚ): Το τελευταίο χαρτί του καπιταλισμού, είναι ο φασισμός — Το ζήτημα, ήταν και παραμένει ταξικό

«Το τελευ­ταίο χαρ­τί του καπι­τα­λι­σμού, είναι ο φασι­σμός. Βλέ­που­με ότι ο νεο­να­ζι­σμός ανε­βαί­νει στην Ευρώ­πη και στην Ελλά­δα εκφρά­ζε­ται μέσα από την Χρυ­σή Αυγή. Το αυγό του φιδιού εμφα­νί­ζε­ται και πάλι, όπως συμ­βαί­νει σε επο­χές κρί­σης». Εκ των ιδρυ­τών του Πανελ­λη­νί­ου Συν­δέ­σμου Αμει­βο­μέ­νων Ποδο­σφαι­ρι­στών (ΠΣΑΠ), στα μέσα της δεκα­ε­τί­ας του 1970, ο Λεβέ­ντης, συνε­χί­ζει ακά­θε­κτος: «Οπως συνέ­βη και με το κραχ του 1929. Οταν ο Γερ­μα­νός βιο­μή­χα­νος όπλων, Κρουπ, μαζί με Αγγλους και Αμε­ρι­κα­νούς εκπρο­σώ­πους του κεφα­λαί­ου, θέλη­σαν με τον Χίτλερ, να ενα­ντιω­θούν στην εργα­τι­κή τάξη. Διό­τι το ζήτη­μα, ήταν και παρα­μέ­νει ταξι­κό. Ο ρατσι­μός είναι η αφορ­μή. Οταν ο λαός στε­ρεί­ται βασι­κών αγα­θών, εμφα­νί­ζε­ται η σιδε­ρέ­νια γρο­θιά του καπι­τα­λι­σμού και προ­κύ­πτει η όξυν­ση των κοι­νω­νι­κών προ­βλη­μά­των. Και για να αντι­με­τω­πι­σθεί αυτό το φαι­νό­με­νο, πρέ­πει τα αρνη­τι­κά συναι­σθή­μα­τα, όπως η εξα­θλί­ω­ση, η πεί­να, η οργή, ο θυμός, η αγα­νά­κτη­ση, η ηττο­πά­θεια και η μοι­ρο­λα­τρεία, να μετα­σχη­μα­τι­σθούν σε οργα­νω­μέ­νη δράση».

Κώστας Λεβέ­ντης, παλαί­μα­χος του ΠΑΟΚ, της Πανα­χαϊ­κής και του Μακεδονικού

Από έρευ­να του ΑΠΕ για το φασι­σμό στα γήπε­δα με αφορ­μή την εμφά­νι­ση των ναζί στον αγώ­να της Εθνι­κής με την Εσθο­νία στο ΟΑΚΑ.

Στη φωτο­γρα­φία ο Κώστας Λεβέ­ντης μαζί με τον Γιώρ­γο Κού­δα, το Χαρί­λαο Φλω­ρά­κη και τη Μαρία Δαμανάκη

Στέ­λιος Σερα­φεί­δης: Είναι αδια­νό­η­το που δεν βγή­κε κάποιος από τους εν ενερ­γεία διε­θνείς να πει ότι δεν τα θέλου­με στο γήπε­δο αυτά τα μιάσματα

ΑΕΚ (Original 21 Antifa-Block): Ο Γκε­μπελς και ο Χίτλερ, στη­ρί­χθη­καν στο φόβο και την άγνοια. Εμείς ούτε φοβό­μα­στε, ούτε βοσκάμε…

Εικό­νες ντρο­πής από φασι­στοει­δή στο ΟΑΚΑ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο