Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Μητσοτάκης: Προκλητικό ξέπλυμα στους ΝΑΤΟικούς «συμμάχους» που ενισχύουν την τουρκική επιθετικότητα

Τις πλά­τες των «συμ­μά­χων», αυτών δηλα­δή που κάνουν πλά­τη στις τουρ­κι­κές προ­κλή­σεις επι­κα­λέ­στη­κε ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυρ. Μητσο­τά­κης, στη συνε­δρί­α­ση του υπουρ­γι­κού συμ­βου­λί­ου ανα­φε­ρό­με­νος στην κλι­μα­κού­με­νη έντα­ση από την πλευ­ρά της Τουρκίας. 

«Απέ­να­ντί τους, δεν έχουν μόνο την Ελλά­δα, έχουν ολό­κλη­ρη την Ευρώ­πη, αλλά και τους συμ­μά­χους μας στο ΝΑΤΟ», είπε προ­κλη­τι­κά, τη στιγ­μή που όλοι αυτοί θεω­ρούν «στρα­τη­γι­κό εταί­ρο» την Τουρ­κία την οποία θέλουν να «αγκι­στρώ­σουν» στο «δυτι­κό» στρα­τό­πε­δο, δίνο­ντας αέρα στα πανιά της τουρ­κι­κής αστι­κής τάξης και παζα­ρεύ­ο­ντας πολύ­πλευ­ρα μαζί της, με τα …ανά­λο­γα ανταλλάγματα.

Ο Κυρ. Μητσο­τά­κης ανέ­φε­ρε ότι η Ελλά­δα «ό,τι είχε να πει, το είπε στον ΟΗΕ», «έχει κόκ­κι­νες γραμ­μές» απέ­να­ντι στην Τουρ­κία. Επα­νέ­λα­βε επί­σης ότι η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση «έχει φιλι­κή διά­θε­ση απέ­να­ντι στον τουρ­κι­κό λαό», στο πλαί­σιο του διε­θνούς δικαί­ου, ενός δικαί­ου πάντως, που έχει κου­ρε­λια­στεί κατά κόρον από τους «συμ­μά­χους» που το εφαρ­μό­ζουν «κατά περί­πτω­ση». Στη λογι­κή δε ενός εφη­συ­χα­σμού που είναι εκτός τόπου και χρό­νου, και ξεπλέ­νο­ντας για ακό­μη μια φορά τους «συμ­μά­χους», ανέ­φε­ρε πως η τουρ­κι­κή κυβέρ­νη­ση «εξα­κο­λου­θεί τα ψέμ­μα­τα και τις απει­λές», αλλά σε «αυτό το παι­χνί­δι έχει μεί­νει μόνη της».

Οσον αφο­ρά την ενερ­γεια­κή κρί­ση, ισχυ­ρί­στη­κε ότι η κυβέρ­νη­σή του «πρω­τα­γω­νι­στεί στον αγώ­να κατά της ακρί­βειας» με τα μέτρα που κατά και­ρούς ανα­κοι­νώ­νει, ξεκα­θα­ρί­ζο­ντας πάντως πως είναι στο πλαί­σιο των δημο­σιο­νο­μι­κών δυνα­το­τή­των της χώρας. «Εξα­ντλού­με τα περι­θώ­ρια, αλλά σε καμία περί­πτω­ση δεν τα ξεπερ­νού­με», είπε.

Δεν παρέ­λει­ψε βέβαια να πανη­γυ­ρί­σει για τις επι­δό­σεις και τις «αντο­χές» της ελλη­νι­κής καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­μί­ας, οι οποί­ες μετα­φρά­ζο­νται σε τερά­στια κέρ­δη για τους ομί­λους, σε μια περί­ο­δο που ο λαός στε­νά­ζει από την ακρί­βεια και τον καλούν να αρκε­στεί στα ψίχου­λα των μέτρων «στή­ρι­ξης» στην καλύ­τε­ρη των περιπτώσεων.

Ομνύ­ο­ντας στην  «απε­ξάρ­τη­ση» από το ρωσι­κό φυσι­κό αέριο που ενι­σχύ­ει τα αμε­ρι­κα­νι­κά μονο­πώ­λια που που­λά­νε το υγρο­ποι­η­μέ­νο LNG, κατη­γό­ρη­σε τον Ρώσο πρό­ε­δρο πως μετα­τρέ­πει το φυσι­κό αέριο σε όπλο και μοχλό πίε­σης προς τις ευρω­παϊ­κές χώρες.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο