Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Μπογδάνος: Εισαγγελική παρέμβαση για τη λίστα με τα ονόματα των μαθητών

Ποι­νι­κή προ­κα­ταρ­κτι­κή έρευ­να ξεκι­νά η εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών για το θέμα της δημο­σιο­ποί­η­σης λίστας ονο­μά­των παι­διών που είναι εγγε­γραμ­μέ­να και φοι­τούν σε νηπια­γω­γείο του κέντρου της Αθή­νας, την οποία μάλι­στα ανα­δη­μο­σί­ευ­σε σε μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης ο βου­λευ­τής της ΝΔ Κων­στα­ντί­νος Μπογδάνος.

Η υπό­θε­ση θα τεθεί στο εισαγ­γε­λι­κό μικρο­σκό­πιο, με σκο­πό να εντο­πι­στεί κάθε εμπλε­κό­με­νος για την δημο­σιο­ποί­η­ση της λίστας με τα στοι­χεία των νηπί­ων. Την προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση ανέ­λα­βε να διε­νερ­γή­σει ο εισαγ­γε­λέ­ας Πρω­το­δι­κών, Αντώ­νης Ελευ­θε­ριά­νος, με εντο­λή να στρέ­ψει την έρευ­να προς κάθε κατεύθυνση.

Ο εισαγ­γε­λέ­ας αρχι­κά θα απευ­θυν­θεί στην υπη­ρε­σία Δίω­ξης ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος, στην οποία θα δώσει εντο­λή να εντο­πί­σει την αρχι­κή πηγή της διαρ­ρο­ής. Ακο­λού­θως, ο εισαγ­γε­λι­κός λει­τουρ­γός θα δια­κρι­βώ­σει, αν και ποια άλλα πρό­σω­πα εμπλέ­κο­νται ή συν­δέ­ο­νται με την δια­χεί­ρι­ση του επί­μα­χου αρχεί­ου προ­σω­πι­κών δεδο­μέ­νων που διέρρευσε.

Η λίστα των ονο­μά­των των νηπί­ων δημο­σιεύ­θη­κε σε ενη­με­ρω­τι­κή ιστο­σε­λί­δα υπό τον τίτλο «ο σοκα­ρι­στι­κός κατά­λο­γος μαθη­τών νηπια­γω­γεί­ου της Αθή­νας» και με κεί­με­νο που ανα­φε­ρό­ταν στο «οξύ κοι­νω­νι­κό και δημο­γρα­φι­κό πρό­βλη­μα», που κατά την ιστο­σε­λί­δα δημιουρ­γεί το μετα­να­στευ­τι­κό πρό­βλη­μα. Η ιστο­σε­λί­δα παρέ­θε­τε χωρίς καμία προ­φύ­λα­ξη-κάλυ­ψη το αρχείο, στο οποίο τα ονό­μα­τα αλλο­δα­πών μαθη­τών είναι η πλειο­νό­τη­τα της τάξης.

Μετά τον θόρυ­βο που δημιουρ­γή­θη­κε, η ιστο­σε­λί­δα «κατέ­βα­σε» τον κατά­λο­γο ανα­φέ­ρο­ντας πως επρό­κει­το περί λάθους εκ παρα­δρο­μής και ισχυ­ρι­ζό­με­νη ότι ο κατά­λο­γος κυκλο­φο­ρού­σε ήδη στο διαδίκτυο.

Αντί­στοι­χα και ο Κων­στα­ντί­νος Μπο­γδά­νος, σε νεώ­τε­ρη ανάρ­τη­σή του ανα­φέρ­θη­κε σε λάθος που διορθώθηκε.

ΚΚΕ: O βου­λευ­τής της ΝΔ Μπο­γδά­νος εξε­λίσ­σε­ται σε κατ’ επάγ­γελ­μα και κατά συρ­ροή χαφιέ

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο