Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Παπαδάκης, ευρωβουλευτής ΚΚΕ: Φυτώριο σκανδάλων οι δεσμοί αίματος της ΕΕ με τα επιχειρηματικά συμφέροντα (VIDEO)

Φυτώ­ριο για κάθε λογής σκαν­δά­λων είναι οι δεσμοί αίμα­τος που έχει η ΕΕ με τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα τόνι­σε ο ευρω­βου­λευ­τής τους ΚΚΕ Κώστας Παπα­δά­κης μιλώ­ντας το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας στο ραδιό­φω­νο «Real FM» και τον δημο­σιο­γρά­φο Ν. Μπο­γιό­που­λο. Σημεί­ω­σε ότι αυτή η μπό­χα είναι ενός συστή­μα­τος που είναι σε σήψη και για αυτό το ΚΚΕ δεν πέφτει από τα σύννεφα. 

Ανα­φέρ­θη­κε σε προη­γού­με­να σκάν­δα­λα που τα τελευ­ταία χρό­νια εμφα­νί­σθη­καν σημειώ­νο­ντας ότι είναι παρα­μύ­θι τα περί αδιά­φθο­ρης ΕΕ. Πρό­σθε­σε ότι στην τωρι­νή υπό­θε­ση δια­φθο­ράς εμπλέ­κο­νται πρό­σω­πα. από τρεις χώρες μέλη της ΕΕ.

Σημεί­ω­σε ότι πάνω από 14.000 εκπρό­σω­ποι επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων έχουν εγγρα­φεί στο μητρώο δια­φά­νειας και με αυτό τον τρό­πο τα λόμπι επι­χει­ρούν να επη­ρε­ά­σουν υπέρ συγκε­κρι­μέ­νων επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων ψηφί­σμα­τα, νόμους και κανο­νι­σμούς. Σημεί­ω­σε ότι αυτό θεω­ρεί­ται νομι­μό­τη­τα στην ΕΕ και στο ευρω­κοι­νο­βού­λιο αρκεί να δηλω­θεί η συνά­ντη­ση και έτσι να ξεπλυθεί…

Υπο­γράμ­μι­σε ακό­μα ότι πρό­σφα­τα πέρα­σε ψήφι­σμα από την ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου που έγρα­φε ότι έχουν βελ­τιω­θεί οι συν­θή­κες δια­βί­ω­σης και εργα­σί­ας των χιλιά­δων εργα­ζο­μέ­νων στο Κατάρ και επι­κα­λού­νταν τα συμ­βι­βα­σμέ­να συν­δι­κά­τα που ο νέος επι­κε­φα­λής τους διώ­κε­ται για την υπό­θε­ση δια­φθο­ράς. Τόνι­σε ότι οι ευρω­βου­λευ­τές του ΚΚΕ το καταψήφισαν.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο