Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Παπαδάκης: ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ διαμορφώνουν έδαφος για την επικίνδυνη συνδιαχείριση του Αιγαίου

Την επι­θε­τι­κό­τη­τα της τουρ­κι­κής αστι­κής τάξης που τρο­φο­δο­τεί­ται από την πολι­τι­κή ίσων απο­στά­σε­ων των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, κατήγ­γει­λε ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Κώστας Παπα­δά­κης με παρέμ­βα­σή του στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στο Στρα­σβούρ­γο, τονί­ζο­ντας “τις ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ που συνε­χί­ζει την πολι­τι­κή του ΣΥΡΙΖΑ, εμπλέ­κο­ντας τη χώρα σε επι­κίν­δυ­νους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχεδιασμούς”.

Συγκε­κρι­μέ­να, σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση, ο Κ. Παπα­δά­κης ανέ­φε­ρε: “Κατα­δι­κά­ζου­με τη χρη­σι­μο­ποί­η­ση δύο πλοί­ων με γεω­τρύ­πα­να στην Κυπρια­κή ΑΟΖ όπως και τις διαρ­κείς παρα­βιά­σεις στο Αιγαίο από την αστι­κή τάξη της Τουρ­κί­ας, χώρας μέλος του ΝΑΤΟ και στρα­τη­γι­κού εταί­ρου της ΕΕ, που δια­τη­ρεί 45 χρό­νια την κατο­χή του 37% της Κύπρου. Οι ευθύ­νες της ΕΕ είναι τερά­στιες και δεν μπο­ρούν να ξεπλυ­θούν με φρα­στι­κές “ανη­συ­χί­ες” και με “μέτρα” που απο­τε­λούν μέρος του γνω­στού παζα­ριού της ΕΕ με την αστι­κή τάξη της Τουρκίας”.

“Οι ίσες απο­στά­σεις, τα περί αυτο­συ­γκρά­τη­σης από ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ νομι­μο­ποιούν την επι­θε­τι­κό­τη­τά της και δια­μορ­φώ­νουν έδα­φος για την επι­κίν­δυ­νη συν­δια­χεί­ρι­ση του Αιγαί­ου και κυπρια­κών θαλάσ­σιων ζωνών. Η νέα κυβέρ­νη­ση της ΝΔ στην Ελλά­δα, στο έδα­φος που έστρω­σε ο ΣΥΡΙΖΑ, επι­τα­χύ­νει την επι­κίν­δυ­νη εμπλο­κή της Ελλά­δας στους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ, των οποί­ων τα μονο­πώ­λια λυμαί­νο­νται τις ενερ­γεια­κές πηγές” πρόσθεσε.

“Κόντρα στον εφη­συ­χα­σμό αλλά και τους εθνι­κι­στι­κούς λεο­ντα­ρι­σμούς οι λαοί να δυνα­μώ­σουν την επα­γρύ­πνη­σή τους για την απε­μπλο­κή από τα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια, για να γίνουν κύριοι του ενερ­γεια­κού πλού­του τους με σχέ­σεις φιλί­ας, αλλη­λεγ­γύ­ης και κοι­νής πάλης” κατέ­λη­ξε στην παρέμ­βα­σή του ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο