Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Παπαδάκης: Η μήτρα που γεννά τη διαφθορά με επίκεντρο το Ευρωκοινοβούλιο είναι η ίδια η ΕΕ του κεφαλαίου #QatarGate

Στη συζή­τη­ση σχε­τι­κά με τις «υπο­ψί­ες δια­φθο­ράς από το Κατάρ» στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στο Στρα­σβούρ­γο παρε­νέ­βη η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ. Στην τοπο­θέ­τη­σή του ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Κώστας Παπα­δά­κης σημεί­ω­σε τα εξής:

«Μήτρα που γεν­νά τη δια­φθο­ρά με επί­κε­ντρο το Ευρω­κοι­νο­βού­λιο, είναι η ίδια η ΕΕ του κεφα­λαί­ου. Σ’ αυτό το έδα­φος εκδη­λώ­θη­κε το σκάν­δα­λο χρη­μα­τι­σμού με την Καϊ­λή, κι άλλους πρώ­ην και νυν ευρωβουλευτές.

Το ψήφι­σμά σας για το ξέπλυ­μα του Κατάρ, εγκρί­θη­κε χωρίς καν ονο­μα­στι­κή ψηφο­φο­ρία. ΕΕ, Λαϊ­κό Κόμ­μα και Σοσιαλ­δη­μο­κρά­τες, πάνω στους τάφους χιλιά­δων νεκρών εργα­τών στα κάτερ­γα του Κατάρ ανα­κα­λύ­πτα­τε “υπο­δειγ­μα­τι­κές εργα­σια­κές μεταρ­ρυθ­μί­σεις”, με συνή­γο­ρο τον επι­κε­φα­λής των εργα­το­πα­τέ­ρων της “Διε­θνούς Συν­δι­κα­λι­στι­κής Συνομοσπονδίας”(ITUC) που είναι επί­σης διωκόμενος.

Οι καπι­τα­λι­στές του Κατάρ, μέχρι χθες “στρα­τη­γι­κοί εταί­ροι” για την “εναλ­λα­κτι­κή ενερ­γεια­κή επάρ­κεια” της ΕΕ και με απε­λευ­θε­ρω­μέ­νη VISA, έγι­ναν τώρα “αυταρ­χι­κό καθε­στώς που επι­τί­θε­ται στην ευρω­παϊ­κή δημοκρατία”.

Όσοι κάνουν πως ανα­κά­λυ­ψαν τώρα τα λόμπι, που πρω­τα­γω­νι­στούν σ΄ αυτό τον βούρ­κο πλάι σε ύπο­πτες ΜΚΟ και στα κατά παραγ­γε­λία ψηφί­σμα­τα της Υπο­ε­πι­τρο­πής Ανθρω­πί­νων Δικαιω­μά­των, πλα­σά­ρουν νέα παρα­μύ­θια περί δια­φά­νειας, “καλών” λόμπι και “κωδί­κων δεοντολογίας”.

Οι λαοί να βγά­λουν συμπε­ρά­σμα­τα. Καμιά εμπι­στο­σύ­νη στην ΕΕ και το σάπιο καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα που υπη­ρε­τεί, δεν διορ­θώ­νο­νται μόνο ανα­τρέ­πο­νται με την πάλη των λαών».

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο