Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Παπαδάκης (ΚΚΕ): «Δεν είναι απλά πόλεμος, ούτε μόνο εμπορικός, έχει όνομα και λέγεται καπιταλισμός»

«Οι λαοί δεν πρέ­πει να δεχτούν να γίνουν θύμα­τα των καπι­τα­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών» τόνι­σε ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Κώστας Παπα­δά­κης στη συζή­τη­ση για την «από­φα­ση των ΗΠΑ να επι­βά­λουν δασμούς στο χάλυ­βα και το αλου­μί­νιο» στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στο Στρασβούργο.

Στην ανά­λυ­σή του, ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει ότι «οι ημι­τε­λείς συμ­φω­νί­ες του κεφα­λαί­ου όπως η Δια­τλα­ντι­κή ΕΕ-ΗΠΑ, η Διει­ρη­νι­κή ΤPP, η συμ­φω­νία του Παρι­σιού για το κλί­μα φανε­ρώ­νουν τους αντα­γω­νι­σμούς ΗΠΑ-Κίνας- Ρωσί­ας κι ΕΕ με τα ιδιαί­τε­ρα συμ­φέ­ρο­ντα Γερ­μα­νί­ας — Γαλλίας».

Ανα­φε­ρό­με­νος στον επι­κεί­με­νο εμπο­ρι­κό πόλε­μο, τόνι­σε ότι «οι δασμοί που όλοι ξορ­κί­ζουν και τελι­κά επι­βάλ­λει καθέ­νας στον αντα­γω­νι­στή του για λογα­ρια­σμό των συμ­φε­ρό­ντων της κερ­δο­φο­ρί­ας των δικών του ομί­λων είναι ένα ακό­μη εργα­λείο των αστι­κών κρα­τών με ζημιω­μέ­νους τους εργαζόμενους».

«Δεν είναι απλά πόλε­μος, ούτε μόνο εμπο­ρι­κός, έχει όνο­μα και λέγε­ται καπι­τα­λι­σμός» είπε κατα­λή­γο­ντας ζητώ­ντας από τους λαούς «με την ταξι­κή πάλη, να μη δεχτούν να γίνουν θύμα­τα στον βωμό των καπι­τα­λι­στι­κών ανταγωνισμών».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο