Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Παπαδάκης (ΚΚΕ): Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, κοινή αιτία της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας και του πολέμου

Κοι­νή αιτία της ενερ­γεια­κής φτώ­χειας, της ακρί­βειας και του πολέ­μου είναι οι αντα­γω­νι­σμοί των μονο­πω­λια­κών ομί­λων, τόνι­σε Κώστας Παπα­δά­κης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρω­βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος, σε παρέμ­βα­σή του σε τηλε­ο­πτι­κή εκπο­μπή του Open, το πρωί της Παρα­σκευ­ής 25ης Μαρτίου.

Ο Κ. Παπα­δά­κης τόνι­σε τις ευθύ­νες των κυβερ­νή­σε­ων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προη­γού­με­να του ΚΙΝΑΛ, που στή­ρι­ξαν την πολι­τι­κή που έφε­ρε τις αυξή­σεις στην ενέρ­γεια, ενώ σχο­λιά­ζο­ντας τη συμ­φω­νία ΕΕ-ΗΠΑ για την μετα­φο­ρά υγρο­ποι­η­μέ­νου αερί­ου στην Ευρώ­πη, σημεί­ω­σε ότι από αυτή θα επω­φε­λη­θούν οι Έλλη­νες εφο­πλι­στές, τόσο ως μετα­φο­ρείς όσο και ως μέτο­χοι των πλατ­φορ­μών απο­θή­κευ­σης και επαναεροποίησης.

Υπο­γράμ­μι­σε επί­σης, ότι χρειά­ζε­ται άμε­σα η κατάρ­γη­ση της έμμε­σης φορο­λο­γί­ας στα καύ­σι­μα, 50% μεί­ω­ση στην τιμή της κιλο­βα­τώ­ρας, αύξη­ση μισθών ενώ κάλε­σε και σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στην απερ­γία στις 6 Απρί­λη ενά­ντια στην ακρίβεια.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο