Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Παπαδάκης: Τα 13 χρόνια φυλάκισης θα γίνουν 34 μήνες — Πιθανόν να ζητήσουμε έφεση για την υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων

«Τελι­κά η φυλα­κή για ποιον είναι; Για την καθα­ρί­στρια;» ανα­ρω­τή­θη­κε ο συνή­γο­ρος πολι­τι­κής Αγω­γής στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής, Κώστας Παπα­δά­κης, σημειώ­νο­ντας ότι θεω­ρεί πως για τους κάποιους κατη­γο­ρου­μέ­νους επι­βλή­θη­καν υπερ­βο­λι­κά χαμη­λές ποι­νές, «ανα­ντί­στοι­χες με τις πρά­ξεις για τις οποί­ες καταδικάστηκαν».

Ο Κώστας Παπα­δά­κης μιλώ­ντας στον τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό OPEN ανα­φο­ρι­κά με τις ποι­νές που θα ισχύ­σουν τελι­κά στους κατα­δι­κα­σθέ­ντες της Χρυ­σής Αυγής ανέ­φε­ρε ότι οι ποι­νές για το διευ­θυ­ντή­ριο από 13 χρό­νια στην πρά­ξη είναι 34 μήνες φυλάκισης.

Οκ. Παπα­δά­κης υπο­γράμ­μι­σε ότι οι ποι­νές που δόθη­καν στην ηγε­σία βρί­σκο­νται κοντά στο ανώ­τα­το όριο του Ποι­νι­κού κώδι­κα, ωστό­σο είπε ότι θεω­ρεί πως για τους άλλους κατη­γο­ρου­μέ­νους επι­βλή­θη­καν υπερ­βο­λι­κά χαμη­λές ποι­νές, «ανα­ντί­στοι­χες με τις πρά­ξεις για τις οποί­ες κατα­δι­κά­στη­καν». Επί­σης, δήλω­σε πως πιθα­νό­τα­τα θα προ­σφύ­γει στον προϊ­στά­με­νο της εισαγ­γε­λί­ας Εφε­τών μετά τη λήξη της δίκης για να ασκη­θεί έφε­ση κατά το σκέ­λος που αφο­ρά τις ποι­νές των δρα­στών της υπό­θε­σης των Αιγυ­πτί­ων ψαράδων.

«Το αδί­κη­μα είναι πριν την ισχύ του νέου ποι­νι­κού κώδι­κα, έτσι εφαρ­μό­ζο­νται οι δια­τά­ξεις του παλαιού που είναι ευνοϊ­κό­τε­ρες. Έτσι μιλά­με για το 1/3 της ποι­νής συν την προ­φυ­λά­κι­ση μιλά­με πλέ­ον για 34 μήνες στο διευ­θυ­ντή­ριο» ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά, και συνέ­χι­σε απα­τώ­ντας για­τί τελι­κά οι ποι­νές εκπί­πτουν τόσο σε σχέ­ση με την από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου: «Απο­σκο­πεί στην απο­συμ­φό­ρη­ση των φυλα­κών και στο να δίνει μία δεύ­τε­ρη ευκαι­ρία. Το ζήτη­μα εδώ είναι τί ποι­νές έχει επι­βά­λει το δικαστήριο.

Ιδιαί­τε­ρα επι­κρι­τι­κός ήταν και για το κλί­μα που επι­κρά­τη­σε εκτός του δικα­στη­ρί­ου για την υπό­θε­ση της Χρυ­σής Αυγής: «Υπάρ­χει μία θριαμ­βο­λο­γία και διεκ­δί­κη­ση της νίκης από τα δύο κόμ­μα­τα, υπάρ­χει μία φασα­ρία για τον νέο ποι­νι­κό κώδι­κα» ανέ­φε­ρε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Παπα­δά­κης έδει­ξε ενο­χλη­μέ­νος από τις ποι­νές εκτός διευ­θυ­ντη­ρί­ου: «Είναι υπερ­βο­λι­κά χαμη­λές οι ποι­νές για τους άλλους. Υπάρ­χει ο κίν­δυ­νος να αφε­θούν ελεύ­θε­ροι και να παρα­δο­θούν στην ατι­μω­ρη­σία, 30 με 40 κατη­γο­ρού­με­νοι. Τελι­κά η φυλα­κή για ποιον είναι; Για την καθα­ρί­στρια; Θα κάνου­με έφε­ση να δικα­στεί από την αρχή η υπό­θε­ση των Αιγύ­πτιων ψαρά­δων για μεγα­λύ­τε­ρες ποι­νές» κατέληξε.

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο