Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Πελετίδης: Έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε περαστικό που σωριάστηκε στο οδόστρωμα

Τις πρώ­τες βοή­θειες σε περα­στι­κό που ένοιω­σε έντο­νη αδια­θε­σία έσπευ­σε να δώσει ο — καρ­διο­λό­γος στο επάγ­γελ­μα — δήμαρ­χος Πάτρας Κώστας Πελετίδης.

Σύμ­φω­να με τοπι­κά δημο­σιεύ­μα­τα, άντρας που επέ­βαι­νε σε δίκυ­κλο ένοιω­σε έντο­νη αδια­θε­σία με απο­τέ­λε­σμα να σωρια­στεί στο οδό­στρω­μα. Το περι­στα­τι­κό συνέ­βη στη δια­σταύ­ρω­ση των οδών Βότση και Μαι­ζώ­νος, δίπλα από το Δημαρ­χείο της Πάτρας. Αρκε­τοί διερ­χό­με­νοι έσπευ­σαν να βοη­θή­σουν. Τη στιγ­μή εκεί­νη , από το σημείο περ­νού­σε και ο Κώστας Πελε­τί­δης για να πάει στο γρα­φείο του.

Ο κομ­μου­νι­στής δήμαρ­χος ανέ­λα­βε να δώσει τις πρώ­τες βοή­θειες στον άτυ­χο άνδρα, ζητώ­ντας ταυ­τό­χρο­να από τους συγκε­ντρω­μέ­νους να απο­μα­κρυν­θούν για να μπο­ρέ­σει ο ασθε­νής να πάρει ανάσες.

peletidis 23

Φωτό από το gnomip.gr

Ο ασθε­νής μετά από λίγο αισθάν­θη­κε καλύ­τε­ρα και στο σημείο έφθα­σε αμέ­σως ασθε­νο­φό­ρο όπου ο ασθε­νής δια­κο­μί­στη­κε στο Νοσο­κο­μείο. Σύμ­φω­να με τις πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες από το Νοσο­κο­μείο, η κατά­στα­ση του ασθε­νούς εξε­λίσ­σε­ται ομαλά.

Άνθρω­πος με Α κεφα­λαίο και με όλη τη σημα­σία της λέξης ο Κ. Πελε­τί­δης, τιμά στο ακέ­ραιο τον όρκο στον Ιππο­κρά­τη. Όπως τιμά, εδώ και τόσα χρό­νια με την παρου­σία του, το αξί­ω­μα στο οποίο τον εξέ­λε­ξε ο λαός της Πάτρας.

Πηγή: Ρεπόρ­τερ (FB), gnomip.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο