Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Πελετίδης: Ανεπιθύμητος στην Πάτρα ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ

«Πρό­κλη­ση και βαθιά περι­φρό­νη­ση των φιλει­ρη­νι­κών αισθη­μά­των του πατραϊ­κού λαού», χαρα­κτη­ρί­ζει την πρό­σκλη­ση του πρέ­σβη των ΗΠΑ Τζέ­φρι Πάιατ σε συνέ­δριο στην Πάτρα, ο δήμαρ­χος της πόλης Κώστας Πελε­τί­δης με δήλω­σή του.

Ανα­λυ­τι­κά:

«Για ακό­μη μία χρο­νιά, η εφη­με­ρί­δα “Πελο­πόν­νη­σος” έχει καλέ­σει ως ομι­λη­τή στο συνέ­δριο που διορ­γα­νώ­νει, μαζί με την Περι­φέ­ρεια Δυτι­κής Ελλά­δας, τον πρέ­σβη των ΗΠΑ στην Ελλά­δα, Τζέ­φρι Πάιατ. Πρό­κει­ται για πρό­κλη­ση και βαθιά περι­φρό­νη­ση των φιλει­ρη­νι­κών αισθη­μά­των του πατραϊ­κού λαού.

Ο λαός της Πάτρας, δεκα­ε­τί­ες τώρα, με πολύ­μορ­φες κινη­το­ποι­ή­σεις, αγω­νί­ζε­ται ενά­ντια στην εμπλο­κή της χώρας μας στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή. Μόλις πριν λίγες μέρες, μαζι­κοί φορείς, σωμα­τεία και Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι, μετά από κάλε­σμα της Επι­τρο­πή Ειρή­νης Πάτρας — Δυτι­κής Αχα­ΐ­ας, συμ­με­τεί­χαν μαζι­κά στην κινη­το­ποί­η­ση ενά­ντια στις δολο­φο­νι­κές επι­χει­ρή­σεις του Ισρα­ήλ στην Παλαι­στί­νη, κατα­δι­κά­ζο­ντας την εγκλη­μα­τι­κή στά­ση των ΗΠΑ και της ΕΕ, καθώς και της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ.

Πάγιο αίτη­μα του λαού της πόλης μας και του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου απο­τε­λεί η απο­μά­κρυν­ση των βάσε­ων του Αρά­ξου και της Ανδρα­βί­δας από την περιο­χή μας, να μη μετα­φερ­θούν πυρη­νι­κά στον Άραξο.

Σοβα­ρές ευθύ­νες επω­μί­ζο­νται η περι­φε­ρεια­κή αρχή της Δυτι­κής Ελλά­δας, δημο­τι­κές αρχές και άλλοι φορείς (Πανε­πι­στή­μιο, δημο­τι­κές παρα­τά­ξεις κλπ.), όπως επί­σης η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, που θα υπο­δε­χτούν τον πρέ­σβη των ΗΠΑ στο Συνέ­δριο. Για μία ακό­μη φορά, με τη στά­ση τους, “ξεπλέ­νουν” τις ευθύ­νες των Αμε­ρι­κα­νών ιμπεριαλιστών.

Η Δημο­τι­κή Αρχή δεν θα παρευ­ρε­θεί στο συνέ­δριο, αλλά θα είναι στο δρό­μο με το λαό και τη νεο­λαία της πόλης μας, δια­δη­λώ­νο­ντας ενά­ντια στην παρου­σία του πρέ­σβη των ΗΠΑ στην Πάτρα. Είναι ανεπιθύμητος».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο