Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Πελετίδης: «Η Πάτρα είναι περήφανη που γέννησε ένα παλικάρι όπως ο Θάνος Μικρούτσικος»

«Η Πάτρα έχα­σε ένα εκλε­κτό παι­δί της, έναν κατα­πλη­κτι­κό άνθρω­πο, έναν ακού­ρα­στο εργά­τη της μου­σι­κής, που με το έργο του γέμι­ζε και θα συνε­χί­σει να γεμί­ζει την καρ­διά και το μυα­λό του ελλη­νι­κού λαού».

Αυτά τονί­ζει, μετα­ξύ άλλων, ο δήμαρ­χος Πατρέ­ων Κώστας Πελε­τί­δης, σε δήλω­σή του για το θάνα­το του Θάνου Μικρούτσικου.

Όπως προ­σθέ­τει ο δήμαρ­χος Πατρέ­ων, «ο Θάνος Μικρού­τσι­κος ήταν ένας ολο­κλη­ρω­μέ­νος και καλ­λιερ­γη­μέ­νος άνθρω­πος, που αγά­πη­σε την ζωή, μας δίδα­ξε πώς μπο­ρού­με να αντι­με­τω­πί­σου­με την αρρώ­στια με θάρ­ρος και παλι­κα­ριά», και συνε­χί­ζει: «Πορεύ­τη­κε με τα σωστά και τα λάθη, όσες φορές έπε­σε, σηκώ­θη­κε και ανέ­βη­κε, όπως ο ίδιος έλεγε».

«Η Πάτρα», σημειώ­νει ο Κώστας Πελε­τί­δης, «είναι περή­φα­νη που γέν­νη­σε ένα παλι­κά­ρι όπως ο Θάνος Μικρού­τσι­κος και εμείς θα τον θυμό­μα­στε και θα συνε­χί­σου­με να πορευό­μα­στε μαζί του, στους αγώ­νες της ζωής».

«Οι δικοί του άνθρω­ποι», επι­ση­μαί­νει ο δήμαρ­χος, «ας έχουν για βάλ­σα­μο στην πλη­γή τους, πως ο αγα­πη­μέ­νος τους θα συντρο­φεύ­ει για πάντα, όλους όσοι πολύ αγά­πη­σαν τη ζωή».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο