Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λάρκο: Την Πέμπτη 29 Ιούλη η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης

ταθ­μό στον πολύ­μη­νο δίκαιο αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ απο­τε­λεί η μεγά­λη συναυ­λία αλλη­λεγ­γύ­ης — συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας, που συν­διορ­γα­νώ­νουν ο Πανελ­λή­νιος Μου­σι­κός Σύλ­λο­γος και τα Σωμα­τεία της ΛΑΡΚΟ την Πέμ­πτη 29 Ιού­λη στις 8.30 μ.μ. στη Λάρυ­μνα. Στη συναυ­λία θα συμ­με­τά­σχουν οι Γιώρ­γος Μαρ­γα­ρί­της, Κώστας Τρια­ντα­φυλ­λί­δης, Δημή­τρης Κανέλ­λος και Κων­στα­ντί­νος Μαργαρίτης.

Ηδη, σωμα­τεία και εργα­ζό­με­νοι από ολό­κλη­ρη τη χώρα αντα­πο­κρί­νο­νται στο κάλε­σμα των Σωμα­τεί­ων της ΛΑΡΚΟ και δηλώ­νουν τη συμ­με­το­χή τους. Λεω­φο­ρεία από την Αθή­να, τον Πει­ραιά, τη Χαλ­κί­δα, τη Λαμία και άλλες περιο­χές της Στε­ρε­άς Ελλά­δας θα ανα­χω­ρή­σουν το από­γευ­μα της Πέμ­πτης για τη Λάρυ­μνα, με εκα­το­ντά­δες εργα­ζό­με­νους να δεί­χνουν για μία ακό­μη φορά την αλλη­λεγ­γύη τους στο σκλη­ρό, μακρο­χρό­νιο και εμβλη­μα­τι­κό για ολό­κλη­ρη την εργα­τι­κή τάξη αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ.

Με νέα κοι­νή ανα­κοί­νω­ση τα πέντε επι­χει­ρη­σια­κά Σωμα­τεία Εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ εκφρά­ζουν τις ευχα­ρι­στί­ες τους στον Πανελ­λή­νιο Μου­σι­κό Σύλ­λο­γο και τους καλ­λι­τέ­χνες που αφι­λο­κερ­δώς συμ­με­τέ­χουν στη μεγά­λη συναυ­λία αλλη­λεγ­γύ­ης. Ευχα­ρι­στούν επί­σης τους εργα­ζό­με­νους και τα σωμα­τεία που με ανα­κοι­νώ­σεις εκφρά­ζουν την αλλη­λεγ­γύη τους και δηλώ­νουν τη συμ­με­το­χή τους στην κινη­το­ποί­η­ση — συναυ­λία της Πέμ­πτης, καθώς και τα σωμα­τεία και τους φορείς οι οποί­οι τους συμπα­ρα­στά­θη­καν στις παρα­στά­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας που πραγ­μα­το­ποί­η­σαν την προη­γού­με­νη βδομάδα.

«Η συναυ­λία αλλη­λεγ­γύ­ης την Πέμ­πτη 29 Ιού­λη είναι σταθ­μός αγώ­να, μεγά­λη κινη­το­ποί­η­ση που η εργα­τιά της ΛΑΡΚΟ περι­μέ­νει τους δικούς της ανθρώ­πους, τα αδέλ­φια της, τους συμ­μά­χους της. Την Πέμ­πτη, με τη μεγά­λη συμ­με­το­χή των ίδιων των εργα­ζο­μέ­νων, την αλλη­λεγ­γύη που δεχό­μα­στε σε αυτόν τον αγώ­να, θα πάρουν απά­ντη­ση όλοι αυτοί που λένε ότι είμα­στε μόνοι μας, ότι οι εργα­ζό­με­νοι της ΛΑΡΚΟ δεν ενδια­φέ­ρο­νται και θέλουν απα­σχό­λη­ση με 600 ευρώ», τονί­ζουν στην ανα­κοί­νω­σή τους τα Σωμα­τεία της ΛΑΡΚΟ. Σημειώ­νουν παράλ­λη­λα ότι με τη μεγά­λη συναυ­λία στη Λάρυ­μνα κλεί­νει ο κύκλος κινη­το­ποι­ή­σε­ων που είχαν απο­φα­σί­σει σε κοι­νή συνε­δρί­α­ση και αμέ­σως μετά τα Διοι­κη­τι­κά Συμ­βού­λια θα συνε­δριά­σουν ξανά για να απο­φα­σί­σουν νέο πρό­γραμ­μα δράσεων.Λάρκο-Larko

«Οι εργά­τες της ΛΑΡΚΟ αγω­νι­ζό­μα­στε και διεκ­δι­κού­με να συνε­χί­σει αυτή να λει­τουρ­γεί, να μην απο­λυ­θεί κανέ­νας και όταν έρθει η ώρα να πάρου­με τη σύντα­ξή μας, να μας κατα­βλη­θεί ο μόχθος που δικαιού­μα­στε, που έχου­με απο­κτή­σει με σκλη­ρή δου­λειά, με πολύ αίμα και ιδρώ­τα», τονί­ζουν τα σωμα­τεία στην κοι­νή ανα­κοί­νω­σή τους.

Επί­σης, μέλη του ΔΣ του Σωμα­τεί­ου της Λάρυ­μνας, την Παρα­σκευή 23 και την Κυρια­κή 25 Ιού­λη, βρέ­θη­καν στα χωριά Μαρ­τί­νο και Μαλε­σί­να αντί­στοι­χα, όπου ενη­μέ­ρω­σαν τους κατοί­κους για τις εξε­λί­ξεις στη ΛΑΡΚΟ και τις αρνη­τι­κές επι­πτώ­σεις που έχουν αυτές για τον λαό της περιο­χής, απευ­θύ­νο­ντας παράλ­λη­λα κάλε­σμα για συμ­με­το­χή στη συναυ­λία — συγκέ­ντρω­ση της Πέμ­πτης. Αντί­στοι­χη ενη­μέ­ρω­ση έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί και για σήμε­ρα, Τρί­τη, στο Ακραίφ­νιο Βοιωτίας.Λάρκο ΚΝΕ

Αλληλεγγύη και λεωφορεία για τη συναυλία

Τη συμπα­ρά­στα­ση και την αλλη­λεγ­γύη τους στον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ, δηλώ­νο­ντας παράλ­λη­λα τη συμ­με­το­χή τους στη συναυ­λία της Πέμ­πτης, μετα­φέ­ρουν με ανα­κοι­νώ­σεις τους συν­δι­κά­τα της Στε­ρε­άς Ελλά­δας, όπως το Εργα­τι­κό Κέντρο Λαμί­ας, το Συν­δι­κά­το Εργα­ζο­μέ­νων Τρο­φί­μων και Ποτών Εύβοιας, η Ενω­ση Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Χαλ­κί­δας, το Σωμα­τείο Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Φθιώ­τι­δας, η Ομο­σπον­δία Αγρο­τι­κών Συλ­λό­γων Φθιώ­τι­δας, η Ομά­δα Γυναι­κών Λαμί­ας της ΟΓΕ.

Με ανα­κοί­νω­σή του, το Εργα­τι­κό Κέντρο Λαμί­ας ανα­φέ­ρει ότι τη μέρα της συναυ­λί­ας (Πέμ­πτη 29 Ιού­λη), στις 7 μ.μ., πούλ­μαν για τη Λάρυ­μνα θα ανα­χω­ρή­σουν από το δημο­τι­κό πάρ­κινγκ στην οδό Στουρ­νά­ρα (πάρ­κο Τσαλτάκη).

Επί­σης, η Ενω­ση Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Χαλ­κί­δας καλεί τα μέλη της και συνο­λι­κά τους εργα­ζό­με­νους της περιο­χής να εκφρά­σουν την έμπρα­κτη αλλη­λεγ­γύη τους στους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ και να συμ­με­τά­σχουν στη συναυ­λία της Πέμ­πτης (δηλώ­σεις συμ­με­το­χής τους για τα λεω­φο­ρεία μετα­κί­νη­σης στο τηλ. 6944.303.068).ΛΑΡΚΟ

Σωματεία της Αττικής καλούν στη συναυλία

Κάλε­σμα συμ­με­το­χής στη συναυ­λία αλλη­λεγ­γύ­ης στον δίκαιο αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ απευ­θύ­νουν, από την Αττι­κή, το Συν­δι­κά­το Μετάλ­λου Αττι­κής και Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Ελλά­δας, το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Αθή­νας, το Συν­δι­κά­το Φαρ­μά­κου Αττι­κής, το Συν­δι­κά­το Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού — Ξενο­δο­χεί­ων Αττι­κής, το Συν­δι­κά­το Εργα­ζο­μέ­νων Τηλε­πι­κοι­νω­νιών και Πλη­ρο­φο­ρι­κής Αττι­κής, ο Πανελ­λή­νιος Μου­σι­κός Σύλ­λο­γος, το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων Χρη­μα­το­πι­στω­τι­κού Αττι­κής και το Συν­δι­κά­το ΟΤΑ Αττικής.

Θα δρο­μο­λο­γη­θούν πούλ­μαν με δηλώ­σεις συμ­με­το­χής στα τηλέ­φω­να και στο mail του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου Αττι­κής: 210.4110.148 — 210.4129.496,
🔹 e‑mail: [email protected][email protected] και στο Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Αθή­νας, τηλ. 210.3827.122,
🔹 e‑mail: [email protected] από τις 08.00 έως τις 15.00 και από τις 18.00 έως τις 20.00.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο