Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λέσβος: Ακροδεξιοί επιχειρούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, τρομοκρατούν και προπηλακίζουν

Την πολι­τι­κή που ακο­λου­θεί η κυβέρ­νη­ση που δημιουρ­γεί την έκρυθ­μη κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί στη Λέσβο, καταγ­γέλ­λει η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Λέσβου του ΚΚΕ.

Στην ανα­κοί­νω­σή της αναφέρει:

«Η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Λέσβου του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ για­τί με την πολι­τι­κή που ακο­λου­θεί στο προ­σφυ­γι­κό πρό­βλη­μα έχει δημιουρ­γή­σει μια έκρυθ­μη κατά­στα­ση στο νησί.

Απο­θρα­σύ­νει τις ακρο­δε­ξιές ομά­δες οι οποί­ες επι­χει­ρούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, τρο­μο­κρα­τούν και προ­πη­λα­κί­ζουν εργα­ζό­με­νους και άλλους διερ­χό­με­νους κατοί­κους και κατα­στρέ­φουν τα αυτο­κί­νη­τά τους.

Η ευθύ­νη της είναι τεράστια.

Αρνεί­ται εδώ και τώρα να φέρει πλοία για να μετα­φέ­ρει στην ενδο­χώ­ρα όλους τους πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες ενώ για τον ερχο­μό και την απο­χώ­ρη­ση των ΜΑΤ τα βρή­κε αμέσως.

Αρνεί­ται να απε­γκλω­βί­σει όλους τους πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες από το νησί που είναι στην πρώ­τη γραμ­μή την ώρα που τα σύν­νε­φα μετα­ξύ Ελλά­δας και Τουρ­κί­ας πυκνώ­νουν επικίνδυνα.

Αρνεί­ται να ασκή­σει τη μέγι­στη δυνα­τή πίε­ση στην ΕΕ για να δεχθεί όλους τους πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες που θέλουν να πάνε στις χώρες προ­ο­ρι­σμού τους.

Καλού­με όλους τους εργα­ζό­με­νους, το λεσβια­κό λαό να απο­μο­νώ­σει όλες τις τρα­μπού­κι­κες πρα­κτι­κές των ακρο­δε­ξιών ομά­δων, να μην επι­τρέ­πει να ελέγ­χε­ται από αυτούς, να καταγ­γέλ­λει δημό­σια και στα όργα­να της τάξης κάθε τέτοιο συμ­βάν. Η τρο­μο­κρα­τία τους δε θα περάσει».

 

Σύμ­φω­να με το lesvosnews.net, “μπλό­κα” κατοί­κων με στι­λιά­ρια και μάσκες που κάνουν έλεγ­χο ειδι­κά στα “ενοι­κια­ζό­με­να” οχή­μα­τα, προ­πη­λα­κι­σμοί εργα­ζο­μέ­νων σε ΜΚΟ και σε δημο­σιο­γρά­φους, ξυλο­δαρ­μοί. Έλεγ­χος σε ξενο­δο­χεία για το αν μένουν μέλη ΜΚΟ. Η κατά­στα­ση στο νησί μας δεί­χνει να ξεφεύ­γει. Δεκά­δες περι­στα­τι­κά και αρκε­τά απ’ αυτά με την ανο­χή της αστυνομίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο