Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λέσβος: Πέθανε 63χρονη μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Έφυ­γε από τη ζωή 63χρονη γυναί­κα που είχε υπο­στεί θρομ­βο­εμ­βο­λι­κό επει­σό­διο λίγες μέρες μετά τον εμβο­λια­σμό της στο Κέντρο Υγεί­ας της Καλ­λο­νής με το εμβό­λιο κατά του κορο­νοϊ­ού της εται­ρεί­ας AstraZeneca. Σύμ­φω­να με την τοπι­κή ειδη­σε­ο­γρα­φι­κή ιστο­σε­λί­δα stonisi.gr, η γυναί­κα νοση­λευό­ταν από την 1η Απρι­λί­ου στη Μονά­δα Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας του Νοσο­κο­μεί­ου Μυτιλήνης.

Σύμ­φω­να με σημε­ρι­νό ρεπορ­τάζ της εφη­με­ρί­δας «Καθη­με­ρι­νή» που επι­βε­βαιώ­νε­ται, πρό­κει­ται για το μόνο επει­σό­διο στη χώρα μας που απο­δί­δε­ται επι­σή­μως στον εμβο­λια­σμό και έχει ανα­φερ­θεί και στον Ευρω­παϊ­κό Οργα­νι­σμό Φαρ­μά­κων μέσω του Εθνι­κού Οργα­νι­σμού Φαρ­μά­κου και της Εθνι­κής Επι­τρο­πή Εμβολιασμών.

Ας σημειω­θεί ότι στη διάρ­κεια της συνέ­ντευ­ξης χθες της προ­έ­δρου της Εθνι­κής Επι­τρο­πής Εμβο­λια­σμών Μαρί­ας Θεο­δω­ρί­δου και του γενι­κού γραμ­μα­τέα Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας Μάριου Θεμι­στο­κλέ­ους, έγι­νε ανα­φο­ρά στην εξέ­τα­ση τεσ­σά­ρων περι­στα­τι­κών θρομ­βώ­σε­ων έπει­τα από χορή­γη­ση εμβο­λί­ου της AstraZeneca με το οποίο αξί­ζει να ανα­φέ­ρου­με πως έχουν εμβο­λια­στεί στην Ελλά­δα περισ­σό­τε­ροι από 740.000 πολί­τες. Η μια από αυτές τις περι­πτώ­σεις είναι αυτή του θανα­τη­φό­ρου – το μονα­δι­κό θανα­τη­φό­ρο – περι­στα­τι­κό της Μυτιλήνης.

Πηγή: stonisi.gr

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο