Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λέσβος: «Στ’ αρχίδια μας αν είσαι γκαστρωμένη, εμείς σε γαμήσαμε;» — Κρεσέντο χολερικού λόγου από όχλο μισανθρώπων (ΒΙΝΤΕΟ)

Όχλος μισαν­θρώ­πων ακρο­δε­ξιών εμπό­δι­σε την απο­βί­βα­ση μετα­να­στών και προ­σφύ­γων στο λιμά­νι της Θέρ­μης από  βάρ­κα που οδη­γή­θη­κε από σκά­φος του Λιμε­νι­κού Σώμα­τος εκεί. Στη βάρ­κα επι­βαί­νουν περί­που 50 άτο­μα μετα­ξύ των οποί­ων πολ­λά παιδιά.

Κάποιοι από τους συγκε­ντρω­μέ­νους προ­πη­λά­κι­σαν την επι­κε­φα­λής του γρα­φεί­ου Λέσβου της Ύπα­της Αρμο­στεί­ας του ΟΗΕ για τους πρό­σφυ­γες ενώ έχουν προ­πη­λα­κι­στεί και δημο­σιο­γρά­φοι και φωτο­γρά­φοι διε­θνών μέσων ενη­μέ­ρω­σης. Επί­σης προ­πη­λα­κί­στη­κε η δημο­τι­κή σύμ­βου­λος Μυτι­λή­νης επι­κε­φα­λής της παρά­τα­ξης “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” η οποία απο­πει­ρά­θη­κε να παρέμβει.

Σοκ προ­κα­λεί το βίντεο που κυκλο­φο­ρεί στα social media και κατα­γρά­φει το κρε­σέ­ντο χολε­ρι­κού λόγου υπανθρώπων:

“Στα αρχί­δια μας που είσαι γκαστρωμένη,εμείς σε γαμή­σα­με;”, “Τα σύνο­ρα έκλει­σαν, για­τί ήρθα­τε;… Πίσω στην Τουρ­κία…”, “να μπού­με σε μία βάρ­κα να τους τρα­βή­ξου­με μέσα”, “στη θάλασσα”.

Λίγοι ευτυ­χώς δεν μπο­ρούν να προ­σβάλ­λουν το νησί και τον αγώ­να αξιο­πρέ­πειας και ανθρω­πιάς που έδω­σαν οι νησιώ­τες τις προη­γού­με­νες ημέρες.

Ορι­σμέ­νοι μάλι­στα επι­τέ­θη­καν ενα­ντί­ον ενός Γερ­μα­νού δημο­σιο­γρά­φου του τηλε­ο­πτι­κού δικτύ­ου ZDF, ο οποί­ος τραυ­μα­τί­στη­κε στο κεφά­λι, και μιας Ελλη­νί­δας καμε­ρα­μάν ρίχνο­ντας τα πράγ­μα­τά τους στη θάλασ­σα, με τον ΣΚΑΙ να παρου­σιά­ζει το βίντεο της επί­θε­σης ως “επί­θε­ση σε μέλη ΜΚΟ”.

Ο Γιώρ­γος Χρη­στί­δης, αντα­πο­κρι­τής του Spiegel στην Ελλά­δα, με σει­ρά αναρ­τή­σε­ων στο Twitter κατήγ­γει­λε φρα­στι­κές απει­λές σε βάρος του τόσο στη Θέρ­μη όσο και κοντά στο στρα­τό­πε­δο συγκέ­ντρω­ση της Μόριας κάνο­ντας λόγο για «μια μαύ­ρη μέρα για την Ελλάδα».

Ο δημο­σιο­γρά­φος τονί­ζει ότι τα πράγ­μα­τα έχουν ξεφύ­γει από τον έλεγ­χο και χαρα­κτή­ρι­σε δει­λούς τους δια­δη­λω­τές στο λιμά­νι, που δεν δίνουν νερό ούτε στα μωρά και προ­σπά­θη­σαν να ρίξουν τον ίδιο στην θάλασσα.

 

 

 

 

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από: ΑΠΕ — Εφη­με­ρί­δα των Συντα­κτών — lesvonewsnet

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο