Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λίβανος: Με γυμνά χέρια οι διασώστες σκάβουν στα χαλάσματα κτιρίου στη Βηρυτό, όπου εντοπίστηκαν ίχνη ζωής

Δια­σώ­στες στη Βηρυ­τό σκά­βουν σήμε­ρα με γυμνά χέρια στα ερεί­πια ενός κτι­ρί­ου που κατέρ­ρευ­σε από την τερά­στια έκρη­ξη της 4ης Αυγού­στου στο λιμά­νι της πρω­τεύ­ου­σας του Λιβά­νου, μια ημέ­ρα μετά τον εντο­πι­σμό εκεί ίχνους ζωής.

Ομά­δα εργα­τών απο­μά­κρυ­ναν τερά­στιους όγκους τσι­μέ­ντου στο σημείο εκεί­νο ώστε να διευ­κο­λυν­θεί η έρευ­να, όπως δήλω­σε αυτό­πτης μάρ­τυ­ρας στο Reuters.

Το κτί­ριο, όπου διε­νερ­γού­νται οι έρευ­νες, στέ­γα­ζε ένα μπαρ στο ισό­γειό του.

Στην σωστι­κή ομά­δα μετέ­χουν εθε­λο­ντές από την Χιλή και τον Λίβα­νο αλλά και μέλη της υπη­ρε­σί­ας πολι­τι­κής άμυ­νας της χώρας.

Χθες μια δια­σω­στι­κή ομά­δα με έναν σκύ­λο ανα­ζή­τη­σης και διά­σω­σης εντό­πι­σε κίνη­ση κάτω από το κτί­ριο αυτό στην περιο­χή Γκε­μα­γί­ζε της Βηρυ­τού, μια από τις συνοι­κί­ες της λιβα­νέ­ζι­κης πρω­τεύ­ου­σας που δέχθη­κε ένα από τα σφο­δρό­τε­ρα χτυ­πή­μα­τα από την έκρηξη.

Η κατα­στρο­φι­κή έκρη­ξη της 4ης Αυγού­στου που ρήμα­ξε την πόλη, σκό­τω­σε περί­που 190 ανθρώ­πους. Οι αρχές δήλω­σαν ότι προ­κλή­θη­κε από περί­που 2.750 τόνους νιτρι­κής αμμω­νί­ας που στοι­βά­ζο­νταν επί χρό­νια σε επι­σφα­λείς συν­θή­κες σε μια απο­θή­κη του λιμανιού.

Η έκρη­ξη γκρέ­μι­σε ολό­κλη­ρες γει­το­νιές, κατέ­στρε­ψε κτί­ρια και τραυ­μά­τι­σε 6.000 ανθρώπους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο