Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λίστα των ιατροδικαστών στην Εισαγγελία ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 92

Με την εξέ­τα­ση του νέου αρχη­γού της Πυρο­σβε­στι­κής Υπη­ρε­σί­ας Βασί­λη Ματ­θαιό­που­λου συνε­χί­στη­κε η προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση για τις φωτιές στην Ανα­το­λι­κή Αττι­κή που διε­νερ­γεί ο προϊ­στά­με­νος της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Αθη­νών Ηλί­ας Ζαγο­ραί­ος με τη συνά­δελ­φό του εισαγ­γε­λέα πρω­το­δι­κών Βαρ­βά­ρα Γνεσούλη.

Μέχρι σήμε­ρα έχουν εξε­τα­στεί 25 μάρ­τυ­ρες, αριθ­μός που ανα­μέ­νε­ται να φτά­σει τους 30 στο τέλος της έρευ­νας. Με βάση τη λίστα των θυμά­των που περι­λαμ­βά­νει 92 νεκρούς ‑εκ των οποί­ων δύο μη ταυ­το­ποι­η­μέ­νοι- η Εισαγ­γε­λία Αθη­νών έστει­λε παραγ­γε­λία για την εξέ­τα­ση των συγ­γε­νών των θυμά­των στα αστυ­νο­μι­κά τμή­μα­τα Ραφή­νας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμε­ναρ­χείο της Ραφήνας.

Η λίστα με τους νεκρούς περι­λαμ­βά­νει και εκεί­νους που κατέ­λη­ξαν νοση­λευό­με­νοι στα νοσο­κο­μεία και στοι­χεία που θα οδη­γή­σουν στην κλή­ση των συγ­γε­νών τους ως μαρ­τύ­ρων. Υπεν­θυ­μί­ζου­με οτι σύμ­φων με τα μέχρι σήμε­ρα επί­ση­μα στοι­χεία οι νεκροί ήταν 91.

Η Πυρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία έχει δια­βι­βά­σει στην Εισαγ­γε­λία τις συνο­μι­λί­ες στε­λε­χών της κατά τον κρί­σι­μο χρό­νο από την εκδή­λω­ση της πυρ­κα­γιάς και κατά τη διάρ­κεια της κατα­στρο­φής στο Μάτι.

Παράλ­λη­λα ανα­μέ­νε­ται η δια­βί­βα­ση και του φακέ­λου με το πλή­ρες προ­α­να­κρι­τι­κό υλι­κό που συγκε­ντρώ­νει απο δική της η Πυροσβεστική.

Επί­ση­μη ενη­μέ­ρω­ση: 92 νεκροί από την πυρ­κα­γιά στην Ανα­το­λι­κή Αττική

Ο αριθ­μός των θυμά­των από την πυρ­κα­γιά στην Ανα­το­λι­κή Αττι­κή, μέχρι στιγ­μής, ανέρ­χε­ται στους 92, σύμ­φω­να με την πυροσβεστική.

Η κατά­στα­ση, όπως απο­τυ­πώ­νε­ται από τη Διεύ­θυν­ση Εγκλη­μα­το­λο­γι­κών Ερευ­νών της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας, έχει ως εξής: ο αριθ­μός των ταυ­το­ποι­η­μέ­νων νεκρών ανέρ­χε­ται στους 81 και υπάρ­χουν δύο μη ανα­γνω­ρί­σι­μες σοροί, με δια­θέ­σι­μο DNA, οι οποί­ες δεν έχουν ανα­ζη­τη­θεί από συγ­γε­νι­κά πρόσωπα.

Νοση­λευό­με­νοι στα νοσο­κο­μεία της Αττι­κής, έχουν κατα­λή­ξει μέχρι στιγ­μής, εννιά άτομα.

Η ανα­κοί­νω­ση της Πυρο­σβε­στι­κής εδό­θη­κε μετά τη γνω­στο­ποί­η­ση της λίστας των ιατροδικαστών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο