Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαθροχειρία με γεύση αντικομμουνισμού από το «capital.gr»…

Λαθρο­χει­ρία με σκο­πό να δημιουρ­γή­σει αντι­κομ­μου­νι­στι­κούς συνειρ­μούς επι­χει­ρεί η ιστο­σε­λί­δα «capital.gr», ανα­φε­ρό­με­νη σε ενα δημο­σιεύ­μα του ρώσι­κου ενη­με­ρω­τι­κού ιστο­το­που «Pravda» για τον πόλε­μο στην Ουκρανία.

Οι συντά­κτες του «capital.gr» συγ­χέ­ουν σκό­πι­μα την εφη­με­ρί­δα «Πράβ­ντα» της σοσια­λι­στι­κής περιό­δου με την σημε­ρι­νή αστι­κή ιστο­σε­λί­δα «pravda.ru» (ουδε­μία σχέ­ση με την ιστο­ρι­κή εφη­με­ρί­δα του ΚΚΣΕ) προ­κει­με­νου να ξυπνή­σουν αντι­κομ­μου­νι­στι­κά αντανακλαστικά.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, παρα­θέ­του­με το σχό­λιο του 902.gr:

Δια­βά­ζου­με σε ενη­με­ρω­τι­κό site: «Ρωσι­κό φιλο­κυ­βερ­νη­τι­κό ΜΜΕ που ελέγ­χε­ται από έναν πολι­τι­κό του κόμ­μα­τος του Πού­τιν. Αυτή είναι η περί­πτω­ση της διά­ση­μης Pravda, η οποία ήταν το προ­πα­γαν­δι­στι­κό όργα­νο της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος της Σοβιε­τι­κής Ένω­σης». Τι επι­χει­ρεί εδώ το εν λόγω site; Να συν­δέ­σει με ακρο­βα­σί­ες την πάλαι ποτέ «Pravda», που ήταν όντως εφη­με­ρί­δα — όργα­νο της ΚΕ του ΚΚΣΕ, με μία εφη­με­ρί­δα που κυκλο­φο­ρεί σήμε­ρα στη Ρωσία με τον ίδιο τίτλο, όντας πλέ­ον ένα κλα­σι­κό αστι­κό ΜΜΕ, με επι­χει­ρη­μα­τί­ες ιδιο­κτή­τες, με δια­πλο­κή με το αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα της Ρωσί­ας και με όλα τα «παρελ­κό­με­να» ενός αστι­κού ΜΜΕ.

Δεν τα γνω­ρί­ζει τα παρα­πά­νω το έγκυ­ρο site, που χτί­ζει πάνω σε αντι­κομ­μου­νι­στι­κούς συνειρ­μούς; Δεν ξέρει πως μετά την ανα­τρο­πή του σοσια­λι­σμού, το 1991, ο τίτλος της εφη­με­ρί­δας «Pravda» έγι­νε αντι­κεί­με­νο δια­πά­λης οικο­νο­μι­κών συμ­φε­ρό­ντων; Η εφη­με­ρί­δα είχε την ίδια τύχη που είχε ο πλού­τος που άνη­κε στους λαούς της ΕΣΣΔ. Πλού­τος που αρπά­χτη­κε και λεη­λα­τή­θη­κε από τους καπι­τα­λι­στές και το αστι­κό πολι­τι­κό κατε­στη­μέ­νο της Ρωσί­ας. Τότε βέβαια τα αστι­κά ΜΜΕ ‑και στη χώρα μας- ζητω­κραύ­γα­ζαν δήθεν για τη «νίκη της δημο­κρα­τί­ας και της ελευ­θε­ρί­ας». Τώρα που η καπι­τα­λι­στι­κή Ρωσία αντι­γρά­φει τα προ­σχή­μα­τα και τις μεθό­δους του ΝΑΤΟ, επι­χει­ρούν με ανοη­σί­ες να συν­δέ­σουν τον Πού­τιν με το σοσια­λι­στι­κό παρελ­θόν της ΕΣΣΔ, μπας και τον απο­συν­δέ­σουν από το πασι­φα­νές: Από το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα, για τη νίκη του οποί­ου δού­λε­ψε όχι μόνο ο Πού­τιν, αλλά και μία σει­ρά παρά­γο­ντες του αστι­κού κατε­στη­μέ­νου τόσο της «Δύσης» όσο και της Ρωσίας…

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο