Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαμία: 80 κρούσματα κορονοϊού στο κέντρο εκπαίδευσης

Ανη­συ­χία στους φαντά­ρους του κέντρου εκπαι­δεύ­σε­ως στη Λαμία έχουν σκορ­πί­σει τα κρού­σμα­τα κορο­νοϊ­ού ανά­με­σα στους νεο­συλ­λέ­κτους, που έως σήμε­ρα είχαν εκτι­να­χθεί κοντά στα 80, με συνέ­πεια να εκφρά­ζο­νται φόβοι για περαι­τέ­ρω εξά­πλω­ση της πανδημίας.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, κατά την κατά­τα­ξη της Β’ ΕΣΣΟ στα μέσα Μαρ­τί­ου στους περί­που χίλιους νεο­σύλ­λε­κτους πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν ράπιντ τέστ και όλοι βγή­καν αρνη­τι­κοί, όμως λίγες μέρες αργό­τε­ρα εμφα­νί­στη­καν τα πρώ­τα κρού­σμα­τα. Αρχι­κά ήταν τέσ­σε­ρα και αυξά­νο­νταν γεω­με­τρι­κά, με συνέ­πεια την 1η Απρι­λί­ου να φτά­σουν τους πενή­ντα ενώ σήμε­ρα έφτα­σαν τους εβδο­μή­ντα εννιά.

Οι περισ­σό­τε­ροι φαντά­ροι φέρε­ται να είναι ασυμ­πτω­μα­τι­κοί, ελά­χι­στοι εμφά­νι­σαν ήπια συμ­πτώ­μα­τα, ενώ τρεις μετα­φέρ­θη­καν σε νοσο­κο­μείο για να επι­στρέ­ψουν εντός της ημέ­ρας στο ΚΕΥΠ (Κέντρο Εκπαί­δευ­σης Υλι­κού Πολέ­μου) της Λαμί­ας, αφού η κατά­στα­σή τους δεν έχρη­ζε νοσηλείας.

Για όλα τα κρού­σμα­τα, σύμ­φω­να με στρα­τιω­τι­κές πηγές ακο­λου­θού­νται τα προ­βλε­πό­με­να από τον ΕΟΔΥ πρω­τό­κολ­λα, το θέμα έχει ανα­στα­τώ­σει τους στρα­τεύ­σι­μους με συνέ­πεια συγ­γε­νείς τους να επι­κοι­νω­νή­σουν με το Δίκτυο Ελεύ­θε­ρων Φαντά­ρων Σπάρ­τα­κος, το οποίο και προ­έ­βη σε σχε­τι­κή ανάρτηση.

Πηγή: efsyn.gr

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο