Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΛΑΥΡΙΟ — 1ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

«Δικαίωμα και όχι πολυτέλεια να αθλείται το σύνολο του πληθυσμού»

LaurioΜια σπου­δαί­ας σημα­σί­ας αθλη­τι­κή εκδή­λω­ση διορ­γα­νώ­νουν από κοι­νού, την ερχό­με­νη Κυρια­κή 14 Μάη, το Εργα­τι­κό Κέντρο Λαυ­ρί­ου και ο Σύλ­λο­γος Δρο­μέ­ων Κορυ­δαλ­λού, Νίκαιας και Κερα­τσι­νί­ου. Πρό­κει­ται για τον 1ο αγώ­να ανώ­μα­λου δρό­μου και δυνα­μι­κό περ­πά­τη­μα 10.000 μ., καθώς και αγώ­να 1.000 μ. για παι­διά, στην περιο­χή του Λαυ­ρί­ου. Ο συγκε­κρι­μέ­νος αγώ­νας είναι αφιε­ρω­μέ­νος στους αγώ­νες των μεταλ­λω­ρύ­χων του Λαυ­ρί­ου. Παράλ­λη­λα, όπως τονί­ζε­ται στα μηνύ­μα­τα των διορ­γα­νω­τών της αθλη­τι­κής εκδή­λω­σης, στό­χος της συγκε­κρι­μέ­νης πρω­το­βου­λί­ας είναι να ανα­δει­χθεί η μαζι­κή λαϊ­κή άθλη­ση, καθώς και η πρό­σβα­ση σε αυτήν για όλους χωρίς κόστος, αφού η συμ­με­το­χή είναι δωρεάν.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Οροι συμ­με­το­χής: Οι αθλη­τές που θα συμ­με­τά­σχουν, με ευθύ­νη τους θα πρέ­πει να έχουν υπο­βλη­θεί στις ανά­λο­γες ιατρι­κές εξε­τά­σεις. Στον αγώ­να των 10 χιλιο­μέ­τρων συμ­με­τέ­χουν όσοι είναι μεγα­λύ­τε­ροι των 17 ετών.
Δια­δρο­μή: Ακο­λου­θεί­τε μια δια­δρο­μή 400 μ. εντός των εγκα­τα­στά­σε­ων του Τεχνο­λο­γι­κού Πολι­τι­στι­κού Πάρ­κου Λαυ­ρί­ου και βγαί­νο­ντας από την άνω πύλη μπαί­νε­τε στο δημό­σιο δρό­μο Λαυ­ρί­ου — Καμα­ρί­ζης για 300 μ., συνε­χί­ζε­τε δεξιά σε χωμα­τό­δρο­μο και σε μια ανη­φο­ρι­κή δια­δρο­μή για 3 χλμ., τα επό­με­να 1.800 μ. είναι ελα­φρά κατη­φο­ρι­κή. Σε λίγα μέτρα φτά­νε­τε στην καμι­νά­δα, όπου έχε­τε πανο­ρα­μι­κή θέα της πόλης του Λαυ­ρί­ου, του κόλ­που του Θορι­κού και των εγκα­τα­στά­σε­ων των μεταλ­λεί­ων. Περ­νώ­ντας κάτω από την καμι­νά­δα, μπαί­νε­τε σε στε­νό πευ­κό­φυ­το πετρώ­δες μονο­πά­τι, από όπου περ­νού­σε το τρέ­νο των μεταλ­λεί­ων και χρειά­ζε­ται ιδιαί­τε­ρη προ­σο­χή. Υστε­ρα από ένα χιλιό­με­τρο στρί­βε­τε δεξιά και μπαί­νε­τε σε επί­πε­δο χωμα­τό­δρο­μο, που μέσω του συνοι­κι­σμού Καβο­δό­κα­νο και μικρής ασφάλ­τι­νης δια­δρο­μής θα σας οδη­γή­σει στον τερ­μα­τι­σμό από την κεντρι­κή πύλη εισό­δου του πάρκου.
Σταθ­μοί τρο­φο­δο­σί­ας: Θα υπάρ­χουν 3 σταθ­μοί, ο πρώ­τος στα 3,5 χλμ. ο δεύ­τε­ρος στα 7 χλμ. και ο τρί­τος στον τερματισμό.

Χρο­νο­μέ­τρη­ση: Θα υπάρ­χει χρο­νο­μέ­τρη­ση από Ομά­δα Χρο­νο­με­τρη­τών (όχι ηλεκτρονική).

Παράλ­λη­λος Αγώ­νας: Ο αγώ­νας των 1.000 μ. για παι­διά θα γίνει εντός των εγκα­τα­στά­σε­ων του πάρ­κου σε μια κυκλι­κή δια­δρο­μή. Για τη συμ­με­το­χή τους θα υπάρ­χει σύμ­φω­νη γνώ­μη του κηδεμόνα.

Επα­θλα: Θα υπάρ­χει βρά­βευ­ση στα 10 χλμ. για τους 3 πρώ­τους άντρες και τις 3 πρώ­τες γυναί­κες γενι­κής κατά­τα­ξης. Αντί­στοι­χα, για τα 3 πρώ­τα αγό­ρια και 3 πρώ­τα κορί­τσια στον αγώ­να των 1.000 μ. Ολοι οι συμ­με­τέ­χο­ντες θα πάρουν ανα­μνη­στι­κό δίπλωμα.

Πού ακρι­βώς θα διε­ξα­χθεί ο αγώ­νας: Το σημείο εκκί­νη­σης είναι το Τεχνο­λο­γι­κό Πολι­τι­στι­κό Πάρ­κο Λαυ­ρί­ου. Βρί­σκε­ται στην είσο­δο της πόλης του Λαυ­ρί­ου και η δια­δρο­μή από Αθή­να είναι η εξής: Από Αττι­κή Οδό παίρ­νου­με το δρό­μο που πάει προς Μαρ­κό­που­λο (λοξός αρι­στε­ρά) και συνε­χί­ζου­με μέχρι να φτά­σου­με στο Λαύ­ριο, και στην πρώ­τη στρογ­γυ­λή πλα­τεία που θα συνα­ντή­σου­με, στο δεξί μας χέρι είναι η είσο­δος του ΤΠΠΛ.

Εγγρα­φές — Προ­θε­σμία υπο­βο­λής: Παρα­σκευή 12 Μάη.

Eπι­κοι­νω­νία: Οι αιτή­σεις συμ­με­το­χής μπο­ρούν να στα­λούν στις εξής διευ­θύν­σεις: [email protected] ή [email protected] ή στο fax: 2292025328.

Για περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες στο τηλ. 6934468485 (Δημή­τρης Μεταξάς).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο