Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκές παρεμβάσεις σταμάτησαν τρεις πλειστηριασμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκης

Άλλους τρεις πλει­στη­ρια­σμούς στα­μά­τη­σαν σήμε­ρα με κινη­το­ποι­ή­σεις έγι­ναν σε Αθή­να και Θεσ­σα­λο­νί­κη από σωμα­τεία και φορείς.

Συγκε­κρι­μέ­να στην Αθή­να, δια­μη­νύ­ο­ντας «Τα σπί­τια του λαού τα σώζει ο λαός, κανέ­νας μόνος, παντού ξεση­κω­μός», έγι­ναν κινη­το­ποι­ή­σεις στην εται­ρεία «do Value» το πρωί της Τετάρ­της για την ανα­στο­λή δυο σημε­ρι­νών προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νων ηλε­κτρο­νι­κών πλει­στη­ρια­σμών σπι­τιών λαϊ­κών οικογενειών.

Μετά τις παρεμ­βά­σεις που έγι­ναν και οι δύο περι­πτώ­σεις ηλε­κτρο­νι­κών πλει­στη­ρια­σμών σπι­τιών λαϊ­κών οικο­γε­νειών σταμάτησαν.

Στη μία περί­πτω­ση, σωμα­τεία και φορείς από το Μενί­δι απαί­τη­σαν να απο­τρα­πεί ο πλει­στη­ρια­σμός που απει­λεί να πετά­ξει μια οικο­γέ­νεια στον δρό­μο. Πρό­κει­ται για οικο­γέ­νεια που ο πατέ­ρας περι­μέ­νει να εκδο­θεί η ανα­πη­ρι­κή του σύντα­ξη και η μητέ­ρα είναι άνερ­γη. Κιν­δυ­νεύ­ουν μαζί με τα δύο ανή­λι­κα παι­διά τους να πετα­χτούν στον δρό­μο επει­δή αδυ­να­τούν να πλη­ρώ­σουν προ­κα­τα­βο­λι­κά 30.000 ευρώ, και δόση 1.500 ευρώ τον μήνα (!) που τους ζητά­ει η εται­ρεία που δια­χει­ρί­ζε­ται το δάνειο.

Φωτό αρχεί­ου.

Αντι­προ­σω­πεία τους συνα­ντή­θη­κε με την εται­ρεία. Μετά από την παρέμ­βα­ση των φορέ­ων ο πλει­στη­ρια­σμός για την κατοι­κία της οικο­γέ­νειας στο Μενί­δι «πάγω­σε». Το επό­με­νο διά­στη­μα θα γίνει νέα συνά­ντη­ση προ­κει­μέ­νου να συζη­τη­θεί ένας δια­κα­νο­νι­σμός που να αντι­στοι­χεί στις μεγά­λες δυσκο­λί­ες που αντι­με­τω­πί­ζει η οικογένεια.

«Αυτό δεν σημαί­νει ότι τελειώ­σα­με εδώ σήμε­ρα», ξεκα­θά­ρι­σαν οι φορείς και τόνι­σαν την ανά­γκη να βρί­σκο­νται σε ετοι­μό­τη­τα τόσο για τη συγκε­κρι­μέ­νη όσο και για άλλες ανά­λο­γες περι­πτώ­σεις οικο­γε­νειών που κιν­δυ­νεύ­ουν με πλει­στη­ρια­σμούς. Την αλλη­λεγ­γύη τους έχουν εκφρά­σει το Παράρ­τη­μα Μενι­δί­ου — Φυλής του Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων Αθή­νας, ο Σύλ­λο­γος Εκπαι­δευ­τι­κών ΠΕ Ανα­το­λι­κής Αττι­κής «Ο Σωκρά­της», το Σωμα­τείο Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Αχαρ­νών, το Παράρ­τη­μα Αχαρ­νών — Φυλής του ΕΣΥΝ, ο Σύλ­λο­γος Επαγ­γελ­μα­τιών Βιο­τε­χνών Εμπό­ρων Αχαρ­νών, ο Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Μενιδίου.

Στη δεύ­τε­ρη περί­πτω­ση κινη­το­ποι­ή­θη­καν οι Επι­τρο­πές Αγώ­να Αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων και Οδη­γών στα Ταξί και διεκ­δί­κη­σαν να στα­μα­τή­σει ο πλει­στη­ρια­σμός της κατοι­κί­ας συνα­δέλ­φου τους για επαγ­γελ­μα­τι­κό δάνειο που είχε λάβει. Σύμ­φω­να με τις Επι­τρο­πές Αγώ­να, «η συγκε­κρι­μέ­νη περί­πτω­ση, αφο­ρά έναν βιο­πα­λαι­στή ταξι­τζή που κιν­δυ­νεύ­ει να χάσει το σπί­τι του. Η δύσκο­λη οικο­νο­μι­κή κατά­στα­ση που περι­ήλ­θε, για λόγους υγεί­ας, δεν του επέ­τρε­ψε να τακτο­ποι­ή­σει τις τρα­πε­ζι­κές του υποχρεώσεις».

Αντι­προ­σω­πεία τους είχε συνά­ντη­ση με την εται­ρεία. Μετά από την παρέμ­βα­ση που έγι­νε ανε­στά­λη ο πλει­στη­ρια­σμός. Στην κινη­το­ποί­η­ση συμ­με­τεί­χε και το Συν­δι­κά­το Αυτο­κι­νη­τι­στών Ταξί (ΣΑΤΑ).

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, κάτω από την παρέμ­βα­ση σωμα­τεί­ων και φορέ­ων στα­μά­τη­σε η διε­νέρ­γεια πλει­στη­ρια­σμού σπι­τιού λαϊ­κής οικο­γέ­νειας. Συγκε­κρι­μέ­να το πρωί της Τετάρ­της έγι­νε κινη­το­ποί­η­ση στα γρα­φεία του Συμ­βο­λαιο­γρα­φεί­ου που θα διε­νερ­γού­σε πλει­στη­ρια­σμό, στην οδό Βενι­ζέ­λου 43, στο κέντρο της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Η κινη­το­ποί­η­ση έγι­νε μετά από κάλε­σμα της Ένω­σης Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων, για­τί όπως επε­σή­μα­νε «άλλο ένα σπί­τι λαϊ­κής οικο­γέ­νειας βγαί­νει σε πλει­στη­ρια­σμό, άλλη μια οικο­γέ­νεια με ανή­λι­κο παι­δί κιν­δυ­νεύ­ει να μεί­νει στον δρό­μο, επει­δή “έτσι λέει ο νόμος”».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η Επι­τρο­πή του ΠΑΜΕ ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς και τις κατα­σχέ­σεις, εξαι­τί­ας του μεγά­λου κύμα­τος πλει­στη­ρια­σμών και εξώ­σε­ων, πρό­σθε­σε νέα μέλη στη δύνα­μή της, από μαχό­με­νους νομι­κούς, συν­δι­κά­τα που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στον τρα­πε­ζι­κό κλά­δο και άλλους συν­δι­κα­λι­στές, ώστε να μπο­ρέ­σει να αντα­πο­κρι­θεί στις όλο και αυξα­νό­με­νες ανά­γκες των λαϊ­κών νοι­κο­κυ­ριών. Οι ενδια­φε­ρό­με­νοι μπο­ρούν να απευ­θύ­νο­νται στα τηλέφωνα:

Του ΠΑΜΕ: 2103833786 και 2103301847

Της Επι­τρο­πής: 6974010107 και 6945757855

Και στο email: [email protected]

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο