Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή διαχείριση της πανδημίας από τους Ινδούς κομμουνιστές στην διοίκηση της επαρχίας Κεράλα

Επι­μέ­λεια Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Η επαρ­χία Κερά­λα στην Ινδία που διοι­κεί­ται από την συμ­μα­χία Left democratic front όπου πλειο­ψη­φούν οι κομ­μου­νι­στές του ΚΚ Ινδί­ας (Μαρ­ξι­στι­κό) έχει κατα­γρά­ψει μόνο 4 θανά­τους στην παν­δη­μία COVID-19 με λιγό­τε­ρα από 500 κρού­σμα­τα  μετά από περισ­σό­τε­ρο από 3 μήνες από το πρώ­το ξέσπα­σμα της παν­δη­μί­ας τον Ιανουάριο.

inbound3687532959984286974

Μια επαρ­χία  με πάνω από 34 εκα­τομ­μύ­ρια ανθρώ­πους κατά­φε­ρε να συγκρα­τή­σει την παν­δη­μία καλύ­τε­ρα από τις περισ­σό­τε­ρες άλλες ινδι­κές αυτό­νο­μες επαρ­χί­ες καθώς και χώρες και περιο­χές παρό­μοιου μεγέ­θους με πιο ανα­πτυγ­μέ­νες οικο­νο­μί­ες. Συγκρι­τι­κά, η Καλι­φόρ­νια έχει πλη­θυ­σμό 39 εκα­τομ­μύ­ρια, αλλά έχει σχε­δόν 3.000 θανά­τους και πάνω από 70.000 επι­βε­βαιω­μέ­να περιστατικά.

Πώς πέτυ­χε η Διοί­κη­ση του αρι­στε­ρού συνα­σπι­σμού της Κερά­λα την κατα­πο­λέ­μη­ση του κοροναϊού;

Από νωρίς απο­φά­σι­σε ότι η ευη­με­ρία του λαού της ήταν πιο σημα­ντι­κή από την ευη­με­ρία του κεφαλαίου.

Εφάρ­μο­σε στρα­τη­γι­κή «διά­σπα­σης της αλυ­σί­δας» των λοι­μώ­ξε­ων με επι­θε­τι­κό έλεγ­χο, ανί­χνευ­ση των επα­φών και καθιέ­ρω­ση καραντίνας.

inbound2171030835998111136

Στη­ρί­χθη­κε σε ένα ισχυ­ρό καθο­λι­κό σύστη­μα υγειο­νο­μι­κής περί­θαλ­ψης που δεν είχε δια­βρω­θεί από δεκα­ε­τί­ες μεί­ω­σης των δαπα­νών για την Υγεία όπως στον υπό­λοι­πο κόσμο.

Δια­σφά­λι­σε δια­φα­νείς και σαφείς ενη­με­ρω­τι­κές εκστρα­τεί­ες, με τον κομ­μου­νι­στή έπαρ­χο Vijayan να πραγ­μα­το­ποιεί καθη­με­ρι­νές ανα­κοι­νώ­σεις στα μέσα ενη­μέ­ρω­σης, δια­σφα­λί­ζο­ντας έτσι με τον λαό τα μέτρα προ­στα­σί­ας αλλά και με ειλι­κρι­νά μηνύματα.

inbound9036179930450703362

Εστί­α­σε στην ψυχι­κή υγεία των ανθρώ­πων, δια­σφα­λί­ζο­ντας ότι κανείς δεν αισθά­νε­ται εγκα­τα­λε­λειμ­μέ­νος και απέ­τρε­ψε την αγω­νία που προ­κα­λεί­ται από την απο­μό­νω­ση, δημιουρ­γώ­ντας τηλε­φω­νι­κά κέντρα στή­ρι­ξης με 241 συμβούλους.

Πέτυ­χε την στε­νή συνερ­γα­σία μετα­ξύ της κυβέρ­νη­σης και των κοι­νω­νι­κών κινη­μά­των, με τις κομ­μου­νι­στι­κές οργα­νώ­σεις νεο­λαί­ας που κάνουν απο­λυ­μάν­σεις, τους γυναι­κεί­ους συνε­ται­ρι­σμούς που παρά­γουν μάσκες, εθε­λο­ντές του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος και των συν­δι­κα­λι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων για την απο­λύ­μαν­ση δημό­σιων χώρων και λεωφορείων.

Χορή­γη­σε ένα πακέ­το ανα­κού­φι­σης που περι­λαμ­βά­νει δωρε­άν πακέ­τα τρο­φί­μων, εκα­τομ­μύ­ρια παρα­δό­σεις μαγει­ρε­μέ­νων γευ­μά­των σε μαθη­τές και άτο­μα που έχουν ανά­γκη, συστή­μα­τα εγγύ­η­σης απα­σχό­λη­σης και δύο μήνες προ­πλη­ρω­μή συντά­ξε­ων στους ηλικιωμένους.

Εξα­σφά­λι­σε τρο­φή και κατα­φύ­γιο για τους άστε­γους και 250.000 μετα­νά­στες εργα­ζό­με­νους από γει­το­νι­κές επαρ­χί­ες  που παγι­δεύ­τη­καν από την καραντίνα.

inbound1021727136548895743

Ακό­μα και τα αδέ­σπο­τα σκυ­λιά και οι πίθη­κοι φρο­ντί­ζο­νται από τις Υπη­ρε­σί­ες,  οι οποί­οι σε κανο­νι­κές περιό­δους έπαιρ­ναν τρο­φή από τους ντό­πιους στους δρό­μους και τους ναούς.

Το σύν­θη­μα της Κερά­λα κατά τη διάρ­κεια αυτής της παν­δη­μί­ας ήταν «φυσι­κή από­στα­ση — κοι­νω­νι­κή ενό­τη­τα», απο­δει­κνύ­ο­ντας ότι ο μόνος τρό­πος να ξεπε­ρα­στεί αυτή η παν­δη­μία ήταν με τον λαό ενωμένο.

Πηγή Redfish 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο