Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας: Παρουσίασε το σύνολο των υποψηφίων στο Δήμο Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Το σύνο­λο των υπο­ψή­φιων δημο­τι­κών και κοι­νο­τι­κών συμ­βού­λων με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στον δήμο Αθή­νας, παρου­σί­α­σε το μεση­μέ­ρι, ο Νίκος Σοφια­νός, υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αθη­ναί­ων με τη « Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκδή­λω­ση έγι­νε στο θέα­τρο «Τζέ­νη Καρέ­ζη» και παρα­βρέ­θη­καν η ηθο­ποιός Αιμι­λία Υψη­λά­ντη και ο συν­θέ­της και ερμη­νευ­τής Διο­νύ­σης Τσα­κνής. Μετα­ξύ των 71 υπο­ψή­φιων δημο­τι­κών συμ­βού­λων, είναι οι νυν δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι Στέ­λιος Λάμπρου και Στά­θης Δρο­γώ­σης (το 2014 είχε εκλε­γεί με την « Ανοι­χτή Πόλη»), ο πρώ­ην δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Μανώ­λης Δαν­δου­λά­κης, οι ηθο­ποιοί Αιμι­λία Υψη­λά­ντη, Δημή­τρης Τζου­μά­κης, Νίκος Καρα­γιώρ­γης, Τζέ­νυ Κόλ­λια-Καζά­κου, ο μου­σι­κο­συν­θέ­της Διο­νύ­σης Τσα­κνής, οι πανε­πι­στη­μια­κοί Αφρο­δί­τη Κτέ­να, Περι­κλής Παπα­βα­σι­λεί­ου και Γεώρ­γιος Σαρη­γιάν­νης, η αντι­πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στο νοσο­κο­μείο «Ελπίς», Βασι­λι­κή Μου­ντά­κη, ο Νεκτά­ριος Σαμουρ­τζής, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στην Εθνι­κή Λυρι­κή Σκη­νή, ο Γιώρ­γος Παλιού­ρας, υπο­στρά­τη­γος εα της ΕΛΑΣ, η πρό­ε­δρος του επι­χει­ρη­σια­κού σωμα­τεί­ου της Wind, Όλγα Κολιού­ση κ.α.

Ο κ. Σοφια­νός κατά την παρου­σί­α­ση των υπο­ψη­φί­ων, υπο­γράμ­μι­σε ότι με τα ψηφο­δέλ­τια της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» θα δημιουρ­γη­θεί και θα εκφρα­στεί «το αντί­πα­λο δέος, ο αντί­πα­λος πόλος απέ­να­ντι σ΄ένα στη­μέ­νο δικομ­μα­τι­κό σκη­νι­κό με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ συμ­φω­νούν σε στρα­τη­γι­κές επι­λο­γές που καθο­ρί­ζουν την καθη­με­ρι­νό­τη­τα μας, σκια­μα­χούν και σηκώ­νουν πλα­στές δια­χω­ρι­στι­κές γραμ­μές γύρω από δευ­τε­ρεύ­ο­ντα θέμα­τα ή καλούν σε αντι­νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρα ή αντι­φα­σι­στι­κά μέτω­πα, την ίδια ώρα που όλα αυτά τα χρό­νια η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ συγκυ­βερ­νού­σε και συγκυ­βερ­νά με τους ακροδεξιούς».

Σύμ­φω­να με τον κ. Σοφια­νό το δίλημ­μα των εκλο­γών είναι «αν θα συνε­χι­στεί ο ίδιος ο αντι­λαϊ­κός δρό­μος ή θα εκφρα­στεί η κατεύ­θυν­ση της αντε­πί­θε­σης ενά­ντια στην ΕΕ και την πολι­τι­κή της, ενά­ντια στο κεφά­λαιο και τις κυβερ­νή­σεις του, ενά­ντια σε δημάρ­χους και περι­φε­ρειάρ­χες που δου­λεύ­ουν κυριο­λε­κτι­κά στο να προ­ω­θούν αυτή την πολι­τι­κή». Ο κ. Σοφια­νός ανα­φέρ­θη­κε και στην εκδή­λω­ση του Σαβ­βά­του, στο Γαλά­τσι, κάνο­ντας λόγο «για φιέ­στα με κάθε λογής σου­λα­τσα­δό­ρους». Ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλε­σε τους πολί­τες να ανα­δεί­ξουν το ΚΚΕ «δυνα­τό σ΄όλες τι κάλ­πες» και των αυτο­διοι­κη­τι­κών και των ευρωεκλογών.

Ο κ. Σοφια­νός άσκη­σε κρι­τι­κή στην ακο­λου­θού­με­νη κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή των περι­κο­πών, όπως είπε, σε βάρος της Αυτο­διοί­κη­σης καθώς και στην απερ­χό­με­νη σημε­ρι­νή Δημο­τι­κή Αρχή της Αθή­νας και στους άλλους συνυ­πο­ψη­φί­ους του. Επί­σης επα­νέ­λα­βε την πρό­τα­ση του για κατάρ­γη­ση της αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τας για­τί «δεν μπο­ρεί ο Αθη­ναί­ος να πλη­ρώ­νει για την πρό­σβα­ση του σε πολι­τι­στι­κές και αθλη­τι­κές εκδη­λώ­σεις, στους παι­δι­κούς σταθ­μούς, για κάθε είδους δρα­στη­ριό­τη­τα» και «για να στα­μα­τή­σει το πλιά­τσι­κο για το οποίο δεν μιλούν οι υπο­ψή­φιοι των άλλων κομ­μά­των, για το γεγο­νός δηλα­δή ότι πάνω από 360 Μη Κυβερ­νη­τι­κές Οργα­νώ­σεις και ιδιώ­τες συμ­με­τέ­χουν σ΄ένα πάρ­τι προ­γραμ­μά­των στην Αθή­να, που σκορ­πώ­νται εκα­τομ­μύ­ρια, τα οποία δεν αφή­νουν καμία υπο­δο­μή στην πόλη».

Μπο­ρεί­τε ΕΔΩ να δεί­τε τα στοι­χεία των υπο­ψη­φί­ων στην ιστο­σε­λί­δα της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Αθή­νας.

laiki suspeirrosi2

laiki suspeirosi1

laiki suspeirrosi4

laiki suspeirrosi3

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο