Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης: Απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη της επίθεσης στον Γ.Μπουτάρη (VIDEO)

Την από­λυ­τη και κατη­γο­ρη­μα­τι­κή κατα­δί­κη της τρα­μπού­κι­κης επί­θε­σης ενά­ντια στο δήμαρ­χο Θεσ­σα­λο­νί­κης Γιάν­νη Μπου­τά­ρη εξέ­φρα­σε κατά τη διάρ­κεια της χθε­σι­νής συνε­δρί­α­σης του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης ο δημο­τι­κός σύμ­βου­λος της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» και βου­λευ­τής του ΚΚΕ Γιάν­νης Δελής. 

«Τέτοιες ενέρ­γειες, κατά τη γνώ­μη μας, απα­ρά­δε­κτες, τρα­μπού­κι­κες, φασι­στι­κές, σε καμία περί­πτω­ση δεν εκφρά­ζουν και δεν θα μπο­ρού­σαν να εκφρά­ζουν τους Συλ­λό­γους και τις Ενώ­σεις των Ποντί­ων, δεν εκφρά­ζουν και δεν θα μπο­ρού­σαν να εκφρά­ζουν το δημο­κρα­τι­κό λαό τού­της της πόλης» σημεί­ω­σε ο Γ.Δελής και πρό­σθε­σε: «Ας σκε­φτού­με όμως όλοι, με αφορ­μή την προ­χθε­σι­νή απα­ρά­δε­κτη και βάρ­βα­ρη επί­θε­ση, τι μήνυ­μα άρα­γε στέλ­νουν οι προ­σκλή­σεις στη ΧΑ θεσμι­κών οργά­νων του κρά­τους να παρί­στα­νται σε εκδη­λώ­σεις τους; Ας σκε­φτού­με τι μήνυ­μα στέλ­νουν στους φασί­στες τρα­μπού­κους, απο­φά­σεις δικα­στη­ρί­ων όπως η πρό­σφα­τη του Εφε­τεί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης που έφτα­σε να κατα­δι­κά­σει τον ευρω­βου­λευ­τή Σωτή­ρη Ζαρια­νό­που­λο του ΚΚΕ για­τί έκα­νε δηλώ­σεις ενά­ντια στη Χρυ­σή Αυγή λέγο­ντας ότι είναι ανε­πι­θύ­μη­τη σε αυτή την πόλη; Όλα αυτά δεν φου­σκώ­νουν άρα­γε τα πανιά της Χρυ­σής Αυγής, τα πανιά των τρα­μπού­κων; Δεν δεί­χνουν ότι υπάρ­χουν τμή­μα­τα του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού που τηρούν του­λά­χι­στον στά­ση ανο­χής ενά­ντια στην εγκλη­μα­τι­κή της δράση;»

«Βία και έγκλη­μα τελι­κά, κύριε δήμαρ­χε», υπο­γράμ­μι­σε ο Γ.Δελής «είναι ο φασι­σμός και ο ναζι­σμός. Και αυτό απο­δεί­χθη­κε και στην προ­χθε­σι­νή επί­θε­ση και μην ανα­ζη­τάς τρα­μπού­κους στις ηγε­σί­ες όλων των κομ­μά­των, όπως είπες. Είναι γνω­στό ότι είμα­στε η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση”, η παρά­τα­ξη του ΚΚΕ, οι πιο αδιάλ­λα­κτοι, οι πιο συνε­πείς στρα­τη­γι­κοί αντί­πα­λοι της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής του κ. Μπου­τά­ρη στο Δήμο Θεσ­σα­λο­νί­κης, μια πολι­τι­κή που εναρ­μο­νί­ζε­ται μια χαρά με την κυρί­αρ­χη κάθε φορά κεντρι­κή πολι­τι­κή. Σήμε­ρα όμως, ειδι­κά σήμε­ρα, νομί­ζου­με ότι έχει αξία να κατα­δι­κά­σου­με απε­ρί­φρα­στα τις τρα­μπού­κι­κες και φασι­στι­κές επι­θέ­σεις ενά­ντια στο δήμαρ­χο της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Τέτοιες επι­θέ­σεις είναι ξένες, είναι εχθρι­κές στη δρά­ση και την πρα­κτι­κή του οργα­νω­μέ­νου λαϊ­κού κινήματος».

Την επί­θε­ση στο Γιάν­νη Μπου­τά­ρη κατα­δί­κα­σαν όλες οι δημο­τι­κές παρα­τά­ξεις στο δήμο Θεσ­σα­λο­νί­κης, πλην της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής, οι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι της οποί­ας απου­σί­α­ζαν από την χθε­σι­νή συνε­δρί­α­ση. Στο παρα­κά­τω βίντεο μπο­ρεί­τε να παρα­κο­λου­θή­σε­τε την παρέμ­βα­ση του Γιάν­νη Δελή για το ζήτη­μα της τρα­μπού­κι­κης επί­θε­σης στο Γ.Μπουτάρη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο