Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης: Νέο ψήφισμα καταδίκης της μεθοδευμένης αστυνομικής αυθαιρεσίας

Νέο ψήφι­σμα κατα­δί­κης της μεθο­δευ­μέ­νης αστυ­νο­μι­κής αυθαι­ρε­σί­ας, ατι­μω­ρη­σί­ας στα πλαί­σια της εντει­νό­με­νης κρα­τι­κής κατα­στο­λής, κατέ­θε­σε στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο της πόλης η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Θεσσαλονίκης. 

Και αυτό καθώς πέρα­σαν μόλις δύο μέρες από το προη­γού­με­νο ψήφι­σμα που απέ­στει­λε στο πρό­ε­δρο του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου Π. Λεκά­κη και τους επι­κε­φα­λής των δημο­τι­κών παρα­τά­ξε­ων, «για το νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για τη δημο­τι­κή αστυ­νο­μία με το οποίο προ­βλέ­πε­ται νέα δικαιο­δο­σία της δημο­τι­κής αστυ­νο­μί­ας, να “δέρ­νει” με γκλομπ, να συλ­λαμ­βά­νει, να κρα­τά δημό­τες, με έξο­δα των δημο­τών, μέσω του δημο­τι­κού προϋπολογισμού».

«Δικαιώ­θη­κε η παρα­πά­νω ανη­συ­χία μας, με την εν ψυχρώ δολο­φο­νι­κή ενέρ­γεια αστυ­νο­μι­κών οργά­νων κατά του 16χρονου Ρομά» ανα­φέ­ρει και «ανα­μέ­νει τη τοπο­θέ­τη­ση του δημάρ­χου Ζέρ­βα, της διοί­κη­σης του δήμου, των δημο­τι­κών παρα­τά­ξε­ων πάνω σε θέμα­τα που συγκλο­νί­ζουν τη κοινωνία».

«Ευελ­πι­στού­με ότι η υπερ­ψή­φι­ση των παρα­πά­νω ψηφι­σμά­των δεν θα συνα­ντή­σει τις δυσκο­λί­ες που προ­έ­βα­λε ο Κ. Ζέρ­βας και η διοί­κη­ση του Δήμου για την υπο­στή­ρι­ξη του ψηφί­σμα­τος κατα­δί­κης της ναζι­στι­κής – εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής τον Οκτώ­βριο 2021. Ευελ­πι­στού­με ότι δεν θα προ­βλη­θούν δήθεν “δια­δι­κα­στι­κά” κωλύ­μα­τα για τη συζή­τη­ση των ψηφι­σμά­των από τους ποι­κι­λό­χρω­μους συνερ­γά­τες του Κ. Ζέρ­βα» σημειώ­νει χαρακτηριστικά.

Αξί­ζει να σημειω­θεί πως στο ψήφι­σμα για τον πυρο­βο­λι­σμό του 16χρονου τονί­ζει μετα­ξύ άλλων πως «το συμ­βάν δεν είναι μεμο­νω­μέ­νο. Είναι συνέ­χεια της δολο­φο­νί­ας 18χρονου Ρομά στο Πέρα­μα, της σπα­σμέ­νης πόρ­τας της συντα­ξιού­χου δημο­σιο­γρά­φου που της κλέ­βουν το σπί­τι τα “κορά­κια” των τρα­πε­ζών, των αστυ­νο­μι­κών επι­θέ­σε­ων και συλ­λή­ψε­ων εργα­ζό­με­νων που αγω­νί­ζο­νται για την επι­βί­ω­ση τους όπως στη “Μαλα­μα­τί­να”»

Δια­βά­στε το ψήφι­σμα εδώ

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο