Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας: Νέο χαράτσι για τον λαό τα νέα διόδια

Ακό­μα ένα χαρά­τσι έρχε­ται να προ­στε­θεί για το λαό στην Καβά­λα, καθώς νέα διό­δια ξεκί­νη­σαν να λει­τουρ­γούν στα ανα­το­λι­κά της πόλης. Πλέ­ον, μόνο στα γεω­γρα­φι­κά όρια της ΠΕ Καβά­λας θα λει­τουρ­γούν δύο μετω­πι­κοί σταθ­μοί διο­δί­ων (Μου­σθέ­νη, Νέα Καρ­βά­λη) και δύο πλευ­ρι­κοί (Άγιος Ανδρέ­ας, Άσπρη άμμος).

«Ακό­μα ένα χαρά­τσι προ­στί­θε­ται στα τόσα άλλα, που μαζί με την αύξη­ση των τιμών στα καύ­σι­μα, καθι­στούν απα­γο­ρευ­τι­κή τη μετα­κί­νη­ση στην Εγνα­τία και αυξά­νουν την πιθα­νό­τη­τα οι οδη­γοί να «επι­λέ­γουν» το παλιό και ασυ­ντή­ρη­το εθνι­κό δίκτυο, με τους κιν­δύ­νους που αυτό έχει», σημειώ­νει σε ανα­κοί­νω­σή της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Καβά­λας, τονί­ζο­ντας παράλ­λη­λα τις ευθύ­νες τόσο των κυβερ­νή­σε­ων, όσο και των δημο­τι­κών και περι­φε­ρεια­κών αρχών που «για χρό­νια καλ­λιερ­γού­σαν τον εφη­συ­χα­σμό και τον αποπροσανατολισμό.

Όπως σχο­λιά­ζει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», η άλλο­τε «λαλί­στα­τοι» δήμαρ­χοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «τώρα κατά­πιαν τη γλώσ­σα τους», ενώ «όταν ο λαός της Καβά­λας και του Παγ­γαί­ου ξεση­κω­νό­ταν ενά­ντια στο έγκλη­μα των διο­δί­ων, έδι­ναν τα «αγω­νι­στι­κά» τους ρέστα, διεκ­δι­κώ­ντας να «καεί η αυλή του γεί­το­να», αφού πρό­τασ­σαν το αίτη­μα «όχι σε αυτά τα διό­δια» (πρώ­τα Μου­σθέ­νης, έπει­τα Νέας Καρ­βά­λης)!». Από την άλλη, τονί­ζει πως για τους συμ­βού­λους του ΣΥΡΙΖΑ, «το όνει­δος είναι διπλό, αφού στή­ρι­ζαν τέτοιου είδους αιτή­μα­τα και ταυ­τό­χρο­να καλ­λιερ­γού­σαν  αυτα­πά­τες για τα «ηλε­κτρο­νι­κά διό­δια» που δήθεν είναι «δικαιό­τε­ρα”».

Η  «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Καβά­λας καλεί τον λαό της περιο­χής να βγά­λει τα συμπε­ρά­σμα­τά του και να απορ­ρί­ψει τις νέες αυτα­πά­τες που σερ­βί­ρουν νυν και επί­δο­ξοι «σωτή­ρες», αυτο­διοι­κη­τι­κοί παρά­γο­ντες και κόμ­μα­τα «που θυμή­θη­καν την «απαλ­λα­γή των Καβα­λιω­τών» από τα πλευ­ρι­κά διόδια».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο