Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: Έξω οι κάμερες από τα σχολεία της πόλης!

Τη δημο­τι­κή αρχή Καλα­μά­τας, που αξιο­ποιώ­ντας το νόμο Γαβρό­γλου, από την περί­ο­δο του καλο­και­ριού αλλά και τώρα τοπο­θε­τεί κάμε­ρες παρα­κο­λού­θη­σης σε σχο­λεία, επι­κα­λού­με­νη υπαρ­κτά προ­βλή­μα­τα κλο­πών σε συγκε­κρι­μέ­να κτι­ρια­κά συγκρο­τή­μα­τα (πρώ­ην Πολυ­κλα­δι­κό), χωρίς καν να συζη­τή­σει το θέμα στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, καταγ­γέλ­λει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Καλαμάτας.

Όπως ανα­φέ­ρει, «η εμπει­ρία από σχο­λεία της Αττι­κής και άλλων περιο­χών δεί­χνει πως αυτό το μέτρο είναι απο­τυ­χη­μέ­νο για την αντι­με­τώ­πι­ση τέτοιων φαι­νο­μέ­νων. Και με την πρώ­τη ευκαι­ρία, αυτό που θα συμ­βεί, όπως έγι­νε και αλλού, είναι να κλέ­ψουν και τις κάμερες.

Αντί­θε­τα η τοπο­θέ­τη­ση καμε­ρών ανοί­γει το δρό­μο για παρα­κο­λού­θη­ση των μαθη­τών, γονέ­ων και εκπαι­δευ­τι­κών και ας λένε πως θα λει­τουρ­γούν σε ώρες που δεν λει­τουρ­γεί το σχο­λείο. Άρα­γε δεν γνω­ρί­ζουν πως τα απο­γεύ­μα­τα τα προ­αύ­λια των σχο­λεί­ων είναι γεμά­τα από παι­διά που ψάχνουν ένα χώρο άθλη­σης για να αθλη­θούν; Δεν ξέρουν πως σε ώρες μη λει­τουρ­γί­ας των σχο­λεί­ων οι Σύλ­λο­γοι Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων, αλλά και τα σωμα­τεία των εκπαι­δευ­τι­κών πραγ­μα­το­ποιούν Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις; Και τελι­κά ποιος εξα­σφα­λί­ζει πως οι κάμε­ρες θα κλεί­νουν με την έναρ­ξη του προ­γράμ­μα­τος και τα αρχεία τους θα σβή­νο­νται κάθε πρωί;

Θέλουν να τρο­μο­κρα­τή­σουν όσους αγω­νί­ζο­νται, συζη­τούν και δρουν ενά­ντια στην πολι­τι­κή τους γι’ αυτό και ξεκί­νη­σαν την τοπο­θέ­τη­ση καμε­ρών από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.

Να θυμί­σου­με πως απο­τε­λεί αίτη­μα κατα­τε­θει­μέ­νο (πολ­λές φορές) στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο από εκπρό­σω­πο του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο να μπουν κάμε­ρες παρα­κο­λού­θη­σης στα σχολεία!

Επι­βάλ­λε­ται λοι­πόν να απα­ντη­θούν τα ερω­τή­μα­τα που προκύπτουν:

  • Ποιος απο­φά­σι­σε για την τοπο­θέ­τη­ση των καμερών;
  • Πόσο στοι­χί­ζει και ποια δια­δι­κα­σία ακολουθήθηκε;
  • Ποιος δια­χει­ρί­ζε­ται το υλι­κό που κατα­γρά­φουν οι κάμερες;
  • Ενη­με­ρώ­θη­κε έγκαι­ρα η ΕΛΜΕ, η Ένω­ση Γονέ­ων, οι σύλ­λο­γοι διδα­σκό­ντων και μαθητών;
  • Συνε­δρί­α­σαν τα Σχο­λι­κά Συμ­βού­λια για να τοπο­θε­τη­θούν θετι­κά ή αρνη­τι­κά πάνω στο θέμα; Την ώρα που τα σχο­λεία λει­τουρ­γούν από τις τσέ­πες των γονιών με πολ­λά υλι­κο­τε­χνι­κά προ­βλή­μα­τα, με ανε­παρ­κέ­στα­τη καθα­ριό­τη­τα η δημο­τι­κή αρχή έρχε­ται να δαπα­νή­σει χιλιά­δες ευρώ για τις κάμε­ρες στα σχολεία.
  • Προ­τε­ραιό­τη­τα έπρε­πε να είναι η κατα­σκευή νέων σχο­λεί­ων με ευθύ­νη του κρά­τους, η συντή­ρη­ση των ήδη υπαρ­χό­ντων, η καθα­ριό­τη­τα των σχο­λεί­ων, η στή­ρι­ξη της μαθη­τι­κής — εκπαι­δευ­τι­κής κοι­νό­τη­τα και όχι οι κάμε­ρες. Τα σχο­λεία δεν είναι ούτε φυλα­κές, ούτε τα άθλια ριά­λι­τι των ΜΜΕ. Είναι χώροι νεα­νι­κής δημιουρ­γί­ας, μάθη­σης, εκπαί­δευ­σης και κοι­νω­νι­κο­ποί­η­σης των παι­διών.

    Μετά το τέλος των μαθη­μά­των τα προ­αύ­λια των σχο­λεί­ων να απο­δί­δο­νται και πάλι στα παι­διά για δρα­στη­ριό­τη­τες Αθλη­τι­σμού — Πολι­τι­σμού, για τη γει­το­νιά, για συλ­λό­γους της περιο­χής σε συνερ­γα­σία με το σύλ­λο­γο καθη­γη­τών και τους μαθη­τές του σχολείου.

    Για τη φύλα­ξη των σχο­λεί­ων να προ­σλη­φθεί μόνι­μο προ­σω­πι­κό φύλα­ξης (φύλα­κες και νυχτο­φύ­λα­κες) ώστε να απο­τρα­πούν φαι­νό­με­να κλο­πών και βανδαλισμών».

902.gr.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο