Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης-Συκεών: Κατάπτυστη η απόφαση της διοίκησης του δήμου να στερήσει την εργασία από 22 εργαζομένους

Για «κατά­πτυ­στη από­φα­ση» μιας ισχνής μειο­ψη­φί­ας συμ­βού­λων σύμ­φω­να με την οποία η διοί­κη­ση του δήμου Νεά­πο­λης — Συκε­ών «απο­φά­σι­σε να στε­ρή­σει τη μόνι­μη εργα­σία από 22 εργα­ζό­με­νους του δήμου στην καθα­ριό­τη­τα», κάνει λόγο η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση»

Συγκε­κρι­μέ­να, καταγ­γέλ­λο­ντας αυτή την από­φα­ση, σημειώ­νει πως οι εργα­ζό­με­νοι αυτοί δου­λεύ­ουν πάνω από τρία χρό­νια με ανα­νε­ού­με­νες συμ­βά­σεις που πέτυ­χαν μετά από αγω­νι­στι­κές διεκ­δι­κή­σεις του κλά­δου και καλεί τη διοί­κη­ση του δήμου να πάρει πίσω την από­φα­ση, αλλά και τους εργα­ζό­με­νους «με μεγα­λύ­τε­ρο ακό­μα πεί­σμα να συνε­χί­σουν ενω­μέ­νοι τον αγώ­να τους».

Το πλή­ρες κεί­με­νο της ανακοίνωσης: 

«Με μία κατά­πτυ­στη από­φα­ση, μιας ισχνής μειο­ψη­φί­ας συμ­βού­λων (10 από τους συνο­λι­κά 41), η διοί­κη­ση του δήμου απο­φά­σι­σε να στε­ρή­σει τη μόνι­μη εργα­σία από 22 εργα­ζό­με­νους του δήμου στην καθαριότητα.

Συγκε­κρι­μέ­να οι 22 αυτοί εργα­ζό­με­νοι-ες στην καθα­ριό­τη­τα δου­λεύ­ουν πάνω από τρία χρό­νια με ανα­νε­ού­με­νες συμ­βά­σεις που πέτυ­χαν μετά από αγω­νι­στι­κές διεκ­δι­κή­σεις του κλάδου.

Πριν λίγο διά­στη­μα δικαιώ­θη­καν από το Μονο­με­λές Πρω­το­δι­κείο Θεσ­σα­λο­νί­κης που υπο­χρέ­ω­νε το δήμο Νεά­πο­λης — Συκε­ών να μετα­τρέ­ψει την σύμ­βα­ση εργα­σί­ας τους σε “εξαρ­τη­μέ­νη εργα­σία αορί­στου χρό­νου”, δηλα­δή να τους μονιμοποιήσει.

Παρό­λα αυτά η διοί­κη­ση του δήμου, αντί να σεβα­στεί την από­φα­ση του Δικα­στη­ρί­ου, αλλά και την προ­σφο­ρά των εργα­ζο­μέ­νων όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα, όπως και την ανά­γκη που έχουν οι οικο­γέ­νειές τους έστω και από αυτόν τον ισχνό μισθό, απο­φά­σι­σε να στεί­λει την υπό­θε­ση στο Εφε­τείο, με σοβα­ρό κίν­δυ­νο την από­λυ­σή τους.

Η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” καταγ­γέλ­λει την επαί­σχυ­ντη αυτή από­φα­ση της διοί­κη­σης, καλώ­ντας την ακό­μα και τώρα να την πάρει πίσω.

Η διοί­κη­ση του δήμου δεν είναι η πρώ­τη φορά που δεί­χνει το πιο σκλη­ρό της πρό­σω­πο απέ­να­ντι σε δίκαια αιτή­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων και των οικο­γε­νειών τους.

Κρυ­βό­με­νοι πότε πίσω από αντι­λαϊ­κούς νόμους (που οι δικές τους κυβερ­νή­σεις έχουν ψηφί­σει) και πότε πίσω από εκφο­βι­στι­κά ψευ­το­διλ­λή­μα­τα (“Αν τους προ­σλά­βου­με θα πρέ­πει να αυξή­σου­με τα αντα­πο­δο­τι­κά τέλη”) προ­σπα­θούν να κρύ­ψουν την εκφρα­σμέ­νη αντι­λαϊ­κή τους πολι­τι­κή που θέλει τους εργα­ζό­με­νους χωρίς δικαιώ­μα­τα, χωρίς μόνι­μη και στα­θε­ρή εργα­σία, εύκο­λα θύμα­τα επι­χει­ρη­μα­τιών και διοικήσεων.

Η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” στά­θη­κε όλο αυτό το διά­στη­μα δίπλα στους εργα­ζό­με­νους, στη­ρί­ζο­ντας τους αγώ­νες τους όχι μόνο μέσα στις συνε­δριά­σεις συμ­βου­λί­ων και επι­τρο­πών, αλλά και έξω στους δρό­μους, στις απερ­γί­ες και τις κινη­το­ποι­ή­σεις του κλάδου.

Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους με μεγα­λύ­τε­ρο ακό­μα πεί­σμα να συνε­χί­σουν ενω­μέ­νοι τον αγώ­να τους.

Μάχες έχου­με να δώσου­με πολ­λές ακό­μα, αλλά το δίκιο είναι με το μέρος των εργα­ζο­μέ­νων και του λαού και αυτοί θα είναι οι τελι­κοί νικητές.

Οι αγώ­νες αυτοί βοη­θά­νε να βγουν και τα απα­ραί­τη­τα συμπεράσματα.

Σαν τον δικό σας αγώ­να, δεκά­δες και εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες άλλοι εργα­ζό­με­νοι δίνουν καθημερινά.

Στην ίδια θέση με εσάς βρί­σκο­νται χιλιά­δες συμ­βα­σιού­χοι στην καθα­ριό­τη­τα και σε άλλους δήμους, χιλιά­δες συμ­βα­σιού­χοι που δου­λεύ­ουν σε Παι­δι­κούς — Βρε­φι­κούς Σταθ­μούς, στα ΚΔΑΠ, στον καθα­ρι­σμό των σχο­λεί­ων και σε πολ­λές άλλες υπηρεσίες.

Στην ίδια θέση με εσάς βρί­σκο­νται και χιλιά­δες εκπαι­δευ­τι­κοί, που κάθε χρό­νο τρέ­χουν από το ένα μέρος στο άλλο σαν ανα­πλη­ρω­μα­τι­κοί και με μισθούς που ούτε για τα νοί­κια δεν φτάνουν.

Η κατά­στα­ση αυτή φέρ­νει βέβαια και την υπο­βάθ­μι­ση της δημό­σιας Εκπαί­δευ­σης με τις αντί­στοι­χες επι­πτώ­σεις και στα σχο­λειά των δικών μας παιδιών.

Οι ίδιες αιτί­ες οδη­γού και στην υπο­βάθ­μι­ση της δημό­σιας Υγεί­ας, των υπη­ρε­σιών Πρό­νοιας, της Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης, κ.λπ.

Να για­τί η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” δεν αντι­με­τω­πί­ζει τις δημο­τι­κές εκλο­γές ξεκομ­μέ­νες από την κεντρι­κό­τε­ρη πολι­τι­κή σκηνή.

Δήμαρ­χοι και Περι­φε­ρειάρ­χες, στην πολύ μεγά­λη πλειο­ψη­φία τους, είναι στε­λέ­χη των αστι­κών κομ­μά­των, συν­δια­μορ­φώ­νουν και υλο­ποιούν αυτές τις αντι­λαϊ­κές πολιτικές.

Με μοι­ρα­σμέ­νο ρόλο ‑είτε σαν βου­λευ­τές, είτε σαν δήμαρ­χοι ή περι­φε­ρειάρ­χες- περ­νούν τα αντι­λαϊ­κά μέτρα που από κοι­νού συναποφασίζουν.

Σε αυτές τις εκλο­γές σας καλού­με να κάνε­τε την πραγ­μα­τι­κή δια­φο­ρά. Να δυνα­μώ­σε­τε παντού το ΚΚΕ. Να ενι­σχύ­σε­τε με την ψήφο σας την “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” σε δήμους και Περι­φέ­ρειες για να εκλε­γούν αγω­νι­στές που θα έχουν επι­λέ­ξει μετε­ρί­ζι. Θα βρί­σκο­νται δίπλα στα λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα και όχι εκφρα­στές και υπη­ρέ­τες αντι­λαϊ­κών πολιτικών».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο