Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών: Ο δήμαρχος Σ. Δανιηλίδης και τα τεστ PCR

Χεί­μαρ­ρος από πομπώ­δεις και μεγα­λό­στο­μες φρά­σεις χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­καν από τον αστι­κό – ηλε­κτρο­νι­κό και έντυ­πο – τύπο, για να επαι­νέ­σουν τον δήμαρ­χο Νεά­πο­λης-Συκε­ών, κ. Δανι­η­λί­δη, για­τί πέτυ­χε την τιμή των PCR 27-με 29 ευρώ, την ώρα που η κυβέρ­νη­ση πανη­γύ­ρι­ζε για τη μεί­ω­ση στα 47!

Και τι δεν γράφτηκε:

· «Ξεφτί­λι­σε Μητσο­τά­κη-Άδω­νη ο Δήμαρ­χος Νεάπολης-Συκεών»,

· «Συγκλο­νι­στι­κές οι αποκαλύψεις»,

· «Ο δήμαρ­χος κατέρ­ρι­ψε με την ενέρ­γεια του όλο το κυβερ­νη­τι­κό αφήγημα», ….

Την ίδια στιγ­μή ο κ. Δανι­η­λί­δης, ψάχνο­ντας μικρά και μεγά­λα κανά­λια στην προ­σπά­θειά του να «θριαμ­βο­λο­γή­σει», δεν τσι­γκου­νεύ­τη­κε και αυτός (όπως συνή­θως κάνει) τις δημα­γω­γι­κές και γεμά­τες έπαρ­ση εκφράσεις:

· «Να μπει επι­τέ­λους ένα φρέ­νο στον χορό των δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων και της κερδοσκοπίας»,

· «Κατήγ­γει­λα από την πρώ­τη στιγ­μή το όργιο κερδοσκοπίας»,

· «Υπάρ­χουν πιράν­χας που τρέ­φο­νται με ανθρώ­πι­νες σάρ­κες», αλλά ο ίδιος είναι περή­φα­νος γιατί

· Κατόρ­θω­σε να σπά­σει το καρ­τέλ των εται­ρειών των PCR τεστ !!!

δεν δίστα­σε μάλι­στα να μιλή­σει για «πιε­στι­κά μηνύ­μα­τα» που δέχτη­κε από «κάποια μεγά­λα συμ­φέ­ρο­ντα» που του μήνυ­σαν να «μη χώνει τη μού­ρη του σ’ αυτά τα πράγματα»!

Τέτοια «μαρ­γα­ρι­τά­ρια» είναι αλή­θεια πως δεν ακού­με τακτικά.

● Ώστε ο κ. Δανι­η­λί­δης, κάνο­ντας έναν απλό μειο­δο­τι­κό δια­γω­νι­σμό, κατόρ­θω­σε να «σπά­σει» το καρ­τέλ των PCR!!!

Απ’ εδώ και πέρα δηλα­δή αυτό το καρ­τέλ – όπως και τα υπό­λοι­πα του φαρ­μά­κου – θα πάψουν να ελέγ­χουν την αγορά;

Αυτό που έλει­πε τόσο και­ρό, για να «πατα­χθεί η αισχρο­κέρ­δεια» ήταν ένας “καθα­ρός” και “τίμιος” μειο­δο­τι­κός διαγωνισμός;

● Μα για­τί η κυβέρ­νη­ση δεν μπό­ρε­σε να κάνει το ίδιο, αφού και αυτή προ­χω­ρά­ει σε μειο­δο­τι­κούς διαγωνισμούς;

Σύμ­φω­να με αφή­γη­ση του κ. Δανι­η­λί­δη, ο υπουρ­γός ανά­πτυ­ξης κ. Γεωρ­γιά­δης του εκμυ­στη­ρεύ­τη­κε πως αν χαμή­λω­νε την τιμή κάτω από τα 47 ευρώ τότε θα κιν­δύ­νευαν τα μικρά περι­φε­ρεια­κά και επαρ­χια­κά μικρο­βιο­λο­γι­κά εργα­στή­ρια, που έχουν υψη­λό λει­τουρ­γι­κό κόστος, και θα ευνο­ού­σε έτσι τους μεγά­λους ιατρι­κούς ομίλους!

Να λοι­πόν η αιτία για­τί πλη­ρώ­νει ο λαός τόσο ακρι­βά τα PCR τεστ.

Για να μην ευνοη­θούν οι μεγά­λοι ιατρι­κοί όμιλοι!

Πραγ­μα­τι­κό σενά­ριο θεα­τρι­κής κωμωδίας.

Δήμαρ­χος και Υπουρ­γός κοντα­ρο­χτυ­πιού­νται για το … ποιος παλεύ­ει πιο σκλη­ρά με το μεγά­λο κεφάλαιο.

Ο πρώ­τος κατα­τρο­πώ­νει τα καρ­τέλ των PCR τεστ και ο δεύ­τε­ρος τους μεγά­λους ιατρι­κούς ομίλους.

Επει­δή όμως ο εργα­τό­κο­σμος δεν τρώ­ει φού­μα­ρα και πατά­ει γερά στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που ζει, απο­μα­κρυ­νό­με­νος λιγά­κι από αυτή τη φαρ­σο­κω­μω­δία, νιώ­θει έντο­να στα ρου­θού­νια του τη μπό­χα που εκπέ­μπει αυτό το βάρ­βα­ρο σύστη­μα και οι υπη­ρέ­τες του.

Ξέρει πολύ καλά πως τα καρ­τέλ όχι μόνο υπάρ­χουν και κατα­δυ­να­στεύ­ουν κάθε πτυ­χή της ζωής του αλλά αντι­λαμ­βά­νε­ται, κάθε μέρα και περισ­σό­τε­ρο, ότι διέ­ξο­δος προς όφε­λός του δεν μπο­ρεί να υπάρ­ξει μέσα σ’ αυτό το άθλιο εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστημα.

Έχουν κλεί­σει ήδη δύο χρό­νια από την έναρ­ξη της πανδημίας.

- Οι νεκροί, λόγω covid, έχουν ξεπε­ρά­σει στη χώρα μας τους 21.000 και τα κρού­σμα­τα έχουν εκτοξευθεί.

- Οι ΜΕΘ ήταν ελά­χι­στες τόσο επί ΣΥΡΙΖΑ (550) όσο και επί ΝΔ (1.300) μεσού­σης της παν­δη­μί­ας και πολύ πιο κάτω από τον στό­χο των 3.500 απα­ραί­τη­των κλι­νών σύμ­φω­να με τον Παγκό­σμιο Οργα­νι­σμό Υγείας.

- Ασθε­νείς περι­μέ­νουν στο κρύο ώρες για να εξε­τα­στούν και «βολεύ­ο­νται» σε φορεία και ράν­τζα στους δια­δρό­μους των νοσοκομείων.

- 8 νοσο­κο­μεία τόσο επί ΝΔ όσο και επί ΣΥΡΙΖΑ παρα­μέ­νουν κλει­στά, ενώ οι προ­σλή­ψεις σε μόνι­μο προ­σω­πι­κό είναι ελά­χι­στες και δεν καλύ­πτουν ούτε τις συντα­ξιο­δο­τή­σεις του προσωπικού.

- Στις πολυ­ε­θνι­κές του φαρ­μά­κου και τους ιατρι­κούς ομί­λους, που δεν προ­λα­βαί­νουν να γεμί­ζουν τις τσέ­πες τους με χρή­μα, χαρί­ζο­νται μπο­να­μά­δες και ψηφί­ζο­νται φοροαπαλλαγές.

- Η κυβέρ­νη­ση αγνο­εί προ­κλη­τι­κά τα αιτή­μα­τα του κινή­μα­τος γονιών, εκπαι­δευ­τι­κών και μαθη­τών για να είναι τα σχο­λεία ανοι­χτά και ασφα­λή. Τα αγνο­εί για­τί τα θεω­ρεί κόστος. Και για να μην ανα­λά­βει αυτό το κόστος θυσιά­ζει τόσο την ασφά­λεια όσο και τις μορ­φω­τι­κές και ψυχο­κοι­νω­νι­κές ανά­γκες των παιδιών.

Όσο για τον κ. Δανι­η­λί­δη, οφεί­λει να δώσει τις παρα­κά­τω εξηγήσεις:

· Το χορό των δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων και της κερ­δο­σκο­πί­ας δεν τον ανα­γνώ­ρι­σε στους ιδιο­κτή­τες των μεγά­λων ιατρι­κών ομί­λων πριν από λίγους μήνες;

Για­τί τότε, σε μια περί­ο­δο που δεν υπήρ­χε ούτε ένα ελεύ­θε­ρο κρε­βά­τι ΜΕΘ στα δημό­σια νοσο­κο­μεία, αρνιό­ταν (μαζί με τον κ. Ζάχα­ρη της ΝΔ) την επί­τα­ξη των ιδιω­τι­κών κλι­νι­κών ανη­συ­χώ­ντας μην τυχόν και χάσουν οι κλι­νι­κάρ­χες μέρος από τα τερά­στια κέρ­δη τους;

· Για­τί κατα­με­σής της παν­δη­μί­ας αντί να φρο­ντί­σει να βρε­θούν νέες σχο­λι­κές αίθου­σες, ώστε να μειω­θεί ο αριθ­μός των μαθη­τών ανά τάξη (πάνω από δέκα προ­τά­σεις έκα­νε η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση»), το μόνο που τον απα­σχο­λού­σε ήταν να καταρ­γεί και να συγ­χω­νεύ­ει σχο­λεία, να τοπο­θε­τεί κάμε­ρες και να προ­πη­λα­κί­ζει μικρούς μαθη­τές που αγωνίζονταν.

· Για­τί επέ­τρε­ψε, όσο ήταν διοί­κη­ση, να κλεί­σουν δύο δημό­σια ιατρι­κά κέντρα, ολο­ή­με­ρης λει­τουρ­γί­ας, με μόνι­μους για­τρούς και νοση­λευ­τές που κάλυ­πταν τις ανά­γκες όλων των κατοί­κων, αντι­κα­θι­στώ­ντας τα με τα υπο­βαθ­μι­σμέ­να δημο­τι­κά ιατρεία, ωρο­μί­σθιων για­τρών, με ελά­χι­στες ώρες εργα­σί­ας ανά εβδο­μά­δα, που καλύ­πτουν ένα πολύ μικρό μέρος των δημοτών;

Χαρα­κτη­ρι­στι­κό, της περι­φρό­νη­σης που δεί­χνουν για την υγεία των εργα­ζο­μέ­νων του δήμου, είναι το γεγο­νός ότι στη δημο­τι­κή επι­χεί­ρη­ση (ΚΕΥΝΣ) ψήφι­σαν για τις ανά­γκες δια­φή­μι­σης και προ­βο­λής τους 45.378 ευρώ ενώ για τις ανά­γκες για­τρού υπη­ρε­σί­ας 500 εργα­ζο­μέ­νων μόλις 7.606 ευρώ!

Μπρο­στά σε αυτήν την κατά­στα­ση απαι­τεί­ται οι εργα­ζό­με­νοι να πάρουν οι ίδιοι την υπό­θε­ση της προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και της ζωής τους στα χέρια τους.

Να μην ξανα­γί­νουν θύμα­τα της απά­της κάποιων δήθεν «σωτή­ρων».

Μόνο ο λαός μπο­ρεί να σώσει το λαό.

Στη­ρι­ζό­με­νοι στη δύνα­μη της τάξης μας, εμείς οι εργα­ζό­με­νοι, οι παρα­γω­γοί όλου του πλού­του που υπάρ­χει πάνω στη γη, έχου­με χρέ­ος να απαλ­λα­χτού­με από τα δεσμά της εκμε­τάλ­λευ­σης και της φτώ­χιας που μας επι­βά­λουν αυτοί που κλέ­βουν τον μόχθο μας.

Μόνο τότε θα μπο­ρέ­σου­με να οικο­δο­μή­σου­με μια κοι­νω­νία αντά­ξια του ανθρώ­που και των νέων γενιών που ακολουθούν.

laikisispirosisikeon.blogspot.com

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο