Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Να πληρωθούν άμεσα οι καθαρίστριες

Να πλη­ρω­θούν άμε­σα οι σχο­λι­κές καθα­ρί­στριες από τα ταμεια­κά απο­θέ­μα­τα με από­φα­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου μέχρι να ξεπε­ρα­στούν τα όποια νομι­κά ή γρα­φειο­κρα­τι­κά εμπό­δια, ζητά με αίτη­μά της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Ν. Ιωνίας.

Ειδι­κό­τε­ρα, η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» φέρ­νει προς συζή­τη­ση στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο το θέμα, με αίτη­μα για έντα­ξή του στην ημε­ρή­σια διά­τα­ξη, καθώς στην προη­γού­με­νη συνε­δρί­α­ση στις 30 Σεπτέμ­βρη όπου πάλι η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» είχε θέσει το θέμα της δίμη­νης καθυ­στέ­ρη­σης των δεδου­λευ­μέ­νων, των συμ­βα­σιού­χων σχο­λι­κών καθα­ρι­στριών, στα σχο­λι­κά συγκρο­τή­μα­τα του δήμου της Νέας Ιωνί­ας, η δημο­τι­κή Αρχή είχε αιτιο­λο­γη­θεί λέγο­ντας πως «δεν έχουν συγκρο­τη­θεί ακό­μη οι σχο­λι­κές επι­τρο­πές». Αυτό, σημειώ­νει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» «δεν μπο­ρεί σε καμιά περί­πτω­ση να απο­τε­λέ­σει δικαιο­λο­γία για να παρα­μέ­νουν απλή­ρω­τες οι εργα­ζό­με­νες οι οποί­ες δεν έχουν καμία απο­λύ­τως ευθύ­νη και δεν θα πλη­ρώ­σουν αυτές την όποια καθυ­στέ­ρη­ση που για οποιον­δή­πο­τε λόγο υπάρ­χει στην πλη­ρω­μή τους».

Γι’ αυτό, επα­να­φέ­ρει το αίτη­μά της «για την άμε­ση πλη­ρω­μή τους, για το οποίο η Δημο­τι­κή Αρχή έπρε­πε ήδη να έχει κινη­το­ποι­η­θεί και να έχει λύσει το πρό­βλη­μα, παίρ­νο­ντας η ίδια την ευθύ­νη, να πλη­ρω­θούν οι εργα­ζό­με­νες με χρή­μα­τα του Δήμου τα οποία θα επι­στρα­φούν όταν έρθει η μισθο­δο­σία τους. Ήδη έχουν περά­σει 10 μέρες και δεν έχει γίνει απο­λύ­τως τίπο­τα. Η κατά­στα­ση έχει φτά­σει στο απρο­χώ­ρη­το και οι παρα­πά­νω δικαιο­λο­γί­ες ή οι εύκο­λες υπο­σχέ­σεις της Δημο­τι­κής Αρχής ότι θα βρε­θεί λύση άμε­σα, χωρίς να δεσμεύ­ε­ται σε τίπο­τα, παρα­τεί­νουν τη μη κατα­βο­λή των δεδου­λευ­μέ­νων τους δημιουρ­γώ­ντας σοβα­ρό πρό­βλη­μα στην επι­βί­ω­ση κυριο­λε­κτι­κά ενός κλά­δου εργα­ζο­μέ­νων του Δήμου μας του οποί­ου οι αμοι­βές μόνο ως μισθοί πεί­νας μπο­ρούν να χαρακτηρίζονται».

Κατα­λή­γο­ντας υπο­γραμ­μί­ζει πως «η Δημο­τι­κή αρχή οφεί­λει να βρει λύση τώρα. Δεν θα πλη­ρώ­νουν, οι εργα­ζό­με­νοι τις αιτί­ες των καθυ­στε­ρή­σε­ων στη συγκρό­τη­ση και λει­τουρ­γία των δημο­τι­κών οργά­νων, στη συγκε­κρι­μέ­νη περί­πτω­ση των σχο­λι­κών επιτροπών».

nea ionia

atexnos banner 753x200

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο