Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Χίου: Ντροπή τους! Άφησαν μωρομάνες και μικρά παιδιά στο έλεος της κακοκαιρίας

Την ανάλ­γη­τη πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, της περι­φε­ρεια­κής και δημο­τι­κής αρχής στο δρά­μα των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών καταγ­γέλ­λει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Χίου.

Συγκε­κρι­μέ­να, αναφέρει:

«Παρά τις εκκλή­σεις μας εδώ και δυο μήνες εντός και εκτός Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου για τον επερ­χό­με­νο χει­μώ­να και τις δύσκο­λες και­ρι­κές συν­θή­κες, που απαι­τούν μέτρα προ­στα­σί­ας για τους εκτε­θει­μέ­νους σε αυτές πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες, για μωρο­μά­νες και μικρά παι­διά, το αυτί τους δεν ίδρω­σε απο­δει­κνύ­ο­ντας τη χοντρο­πε­τσιά τους στον ανθρώ­πι­νο πόνο ένας προς έναν, προ­κει­μέ­νου να μη χαλά­σουν χατί­ρια σε μερί­δα των ξενό­φο­βων ψηφο­φό­ρων τους.

Όχι μόνο δεν κινη­το­ποί­η­σαν την πολι­τι­κή προ­στα­σία στο να βρε­θούν χώροι προ­στα­σί­ας γι’ αυτούς τους ανθρώ­πους, αλλά και για τους δικούς μας που εξί­σου χει­μά­ζο­νται, Ρομά κλπ., αλλά δεν έπρα­ξαν τίπο­τε μπρο­στά στον παρα­λο­γι­σμό στη Χίο τελι­κά να μην έρθει οχη­μα­τα­γω­γό που θα βοη­θού­σε προ­σω­ρι­νά να περά­σουν αυτές οι έκτα­κτες συνθήκες.

Ερμη­τι­κά κλει­στά παρέ­μει­ναν τα κτί­ρια του Καλου­τά, του νομι­κού προ­σώ­που, κλει­στά γυμνα­στή­ρια, που στο παρελ­θόν είχαν ανοίξει.

Κατά τα άλλα πρώ­τοι στις εκκλη­σί­ες και στα πανη­γύ­ρια, πρώ­τοι στους μεγαλόσταυρους!

Ντρο­πή τους!

Ως “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” και με αφορ­μή πρό­σκλη­ση του προ­έ­δρου του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου για την τελε­τή της κοπής πίτας για το νέο χρό­νο με την παρου­σία και του μητρο­πο­λί­τη Χίου, σιω­πη­λού επί­σης για όλα τα ως άνω, δηλώ­νου­με ότι δεν θα παρευ­ρε­θού­με σε ένδει­ξη δια­μαρ­τυ­ρί­ας για τη στά­ση που κρά­τη­σαν κυβέρ­νη­ση, περι­φε­ρεια­κή και δημο­τι­κή αρχή».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο