Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λευκορωσία: Πέθανε ο υπουργός Εξωτερικών Βλαντιμίρ Μακέι

Πέθα­νε ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών της Λευ­κο­ρω­σί­ας Βλα­ντι­μίρ Μακέι, μετέ­δω­σε το Λευ­κο­ρω­σι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων BelTA.

«Ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών της Λευ­κο­ρω­σί­ας Βλα­ντι­μίρ Μακέι πέθα­νε», ανέ­φε­ρε το δημο­σί­ευ­μα επι­κα­λού­με­νο τον Ανα­τό­λι Γκλαζ, εκπρό­σω­πο του υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών της χώρας.

Δεν δίνο­νται άλλες λεπτομέρειες.

Είναι γνω­στό ότι την Παρα­σκευή ο Βλ. Μακέι είχε συνά­ντη­ση στο Μινσκ με τον Αρχιε­πί­σκο­πο του Βατι­κα­νού Άντε Γιόζιτς.

Ηταν 64 ετών. Διο­ρί­στη­κε υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών τον Αύγου­στο του 2012.

«Είμα­στε συγκλο­νι­σμέ­νοι από τις ανα­φο­ρές για τον θάνα­το του υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών της Λευ­κο­ρω­σί­ας Βλα­ντι­μίρ Μακέι. Το ρωσι­κό υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών θα δημο­σιεύ­σει σύντο­μα επί­ση­μα συλ­λυ­πη­τή­ρια», έγρα­ψε η εκπρό­σω­πος του ρωσι­κού υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών Μαρία Ζαχά­ρο­βα στο κανά­λι της στο Telegram.

«Πρό­κει­ται για μια βαριά, ανε­πα­νόρ­θω­τη απώ­λεια. Εκφρά­ζου­με τα θερ­μά μας συλ­λυ­πη­τή­ρια στους συγ­γε­νείς, τους φίλους και τους συνα­δέλ­φους του», ανέ­φε­ρε η ρωσι­κή πρε­σβεία στο Μινσκ σε δήλω­ση που δημο­σιεύ­τη­κε στο κανά­λι Telegram.

BelTA, TASS

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο