Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος: Ευρωατλαντικοί και Ρωσία συνένοχοι στο ιμπεριαλιστικό μακελειό (VIDEO)

Παρέμ­βα­ση στη συζή­τη­ση ανα­φο­ρι­κά με τις «σχέ­σεις της ρωσι­κής κυβέρ­νη­σης με εξτρε­μι­στι­κά, λαϊ­κι­στι­κά, αντιευ­ρω­παϊ­κά κόμ­μα­τα» στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στο Στρα­σβούρ­γο πραγ­μα­το­ποί­η­σε η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ. Στην ομι­λία τού ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου-Αλα­βά­νος ανέ­φε­ρε τα εξής:

«Είναι προ­φα­νής η σκο­πι­μό­τη­τα της σημε­ρι­νής συζή­τη­σης. Σήμε­ρα, όψι­μα ανα­θε­μα­τί­ζε­τε τον Πού­τιν, όμως το 1991 χει­ρο­κρο­τού­σα­τε την κλί­κα Γκορ­μπα­τσόφ, Γιέλ­τσιν, Πού­τιν όταν διέ­λυαν τη Σοβιε­τι­κή Ένω­ση. Το σοσια­λι­στι­κό κρά­τος όπου για δεκα­ε­τί­ες οι λαοί έζη­σαν αδελ­φω­μέ­νοι. Μέχρι τον Ιανουά­ριο εγκω­μιά­ζα­τε την κυβέρ­νη­ση Πού­τιν, και για την επέμ­βα­ση στο Καζακ­στάν ενά­ντια στις μεγά­λες εργα­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις. Η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση πέρ­σι τη βρά­βευ­σε και μόνο το ΚΚΕ εναντιώθηκε.

Η σημε­ρι­νή Ρωσία, παρά τα προ­σχή­μα­τά σας για δήθεν “μάχη μετα­ξύ δημο­κρα­τί­ας και αυταρ­χι­σμού”, είναι καπι­τα­λι­στι­κό κρά­τος, όπως κι εσείς. O Πού­τιν είναι ένας από σας. Και οι ευρω­α­τλα­ντι­κοί κι η Ρωσία είστε συνέ­νο­χοι για τα πολε­μι­κά σφα­γεία, τα αντι­λαϊ­κά μέτρα, πρι­μο­δο­τεί­τε τον αντι­κομ­μου­νι­σμό που θρέ­φει την ακρο­δε­ξιά, θωρα­κί­ζο­ντας το εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα που υπηρετείτε.

Η ιμπε­ρια­λι­στι­κή σύγκρου­ση στην Ουκρα­νία είναι ανά­με­σα σε δύο στρα­τό­πε­δα ληστών: ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-αστι­κή τάξη της Ουκρα­νί­ας, ενά­ντια στην καπι­τα­λι­στι­κή Ρωσία για τον έλεγ­χο αγω­γών κι αγο­ρών από τα μονο­πώ­λια σε βάρος των λαών.

Εμείς είμα­στε με τους λαούς και την αυτο­τε­λή τους πάλη, ενά­ντια στα μονο­πώ­λια και τις συμ­μα­χί­ες τους, για απε­μπλο­κή από το πολε­μι­κό μακελειό.»

902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο