Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λεφτά με τη σέσουλα για αντικομμουνισμό και τον εξωραϊσμό της ιμπεριαλιστικής ΕΕ

Πακτω­λός χρη­μά­των για δρά­σεις εξω­ραϊ­σμού της ΕΕ προ­σφέ­ρε­ται για άλλη μια φορά από την ιμπε­ρια­λι­στι­κή ένω­ση, στο πλαί­σιο του προ­γράμ­μα­τος «Ευρώ­πη για τους Πολί­τες» που «τρέ­χει» την περί­ο­δο 2014 — 2020. Από την ΕΕ ανα­κοι­νώ­θη­κε η χρη­μα­το­δό­τη­ση με 3,7 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ (έως 150.000 ευρώ ανά έργο) του δεύ­τε­ρου μέρους του προ­γράμ­μα­τος που έχει θέμα: «Δημο­κρα­τι­κή δέσμευ­ση και συμ­με­το­χή των πολι­τών — Σχέ­δια της κοι­νω­νί­ας των πολι­τών». Τα έργα μπο­ρούν να ανα­λαμ­βά­νουν δήμοι, Περι­φέ­ρειες, Μη Κυβερ­νη­τι­κές Οργα­νώ­σεις και Ιδρύ­μα­τα, που θα κατα­θέ­σουν προ­τά­σεις και θα χρη­μα­το­δο­τη­θούν, ανα­λαμ­βά­νο­ντας ουσια­στι­κά το ρόλο του δια­φη­μι­στή της λυκοσυμμαχίας.

✔️  Στο φόντο της χαμη­λής συμ­με­το­χής στις ευρω­ε­κλο­γές και της δυσα­ρέ­σκειας απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που εφαρ­μό­ζε­ται ενιαία σε όλη την ΕΕ, αλλά και των «ρωγ­μών» εξαι­τί­ας των μεγά­λων αντα­γω­νι­σμών στο εσω­τε­ρι­κό της ιμπε­ρια­λι­στι­κής ένω­σης, που εκφρά­ζο­νται και με το λεγό­με­νο αστι­κό ρεύ­μα του «ευρω­σκε­πτι­κι­σμού», τα ευρω­ε­νω­σια­κά επι­τε­λεία δίνουν έμφα­ση στην ανά­πτυ­ξη δρά­σε­ων που θα δια­φη­μί­ζουν την κοι­νή στρα­τη­γι­κή των ευρω­παϊ­κών μονο­πω­λί­ων, τα… «επι­τεύγ­μα­τα» της ΕΕ και θα επι­ση­μαί­νουν το… «κόστος της μη συμ­με­το­χής στην ΕΕ»!

✔️  Οπως χαρα­κτη­ρι­στι­κά περι­γρά­φε­ται στους στό­χους του προ­γράμ­μα­τος, «θα δοθεί στους πολί­τες η ευκαι­ρία να εκφρά­σουν το είδος της Ευρώ­πης που θέλουν και να σκια­γρα­φή­σουν το μακρο­πρό­θε­σμο όρα­μά τους για το μέλ­λον της ευρω­παϊ­κής ολο­κλή­ρω­σης. Στο πλαί­σιο αυτό, η Λευ­κή Βίβλος για το μέλ­λον της Ευρώ­πης απο­τε­λεί σημείο εκκί­νη­σης. Αυτή η συζή­τη­ση θα πρέ­πει να βασί­ζε­ται στα συγκε­κρι­μέ­να επι­τεύγ­μα­τα της Ευρω­παϊ­κής Ενω­σης και στα διδάγ­μα­τα από την Ιστο­ρία». Μάλι­στα, δίνε­ται οδη­γία ότι «η συζή­τη­ση σχε­τι­κά με το μέλ­λον της Ευρώ­πης δεν πρέ­πει να περιο­ρί­ζε­ται σε όσους ήδη υπο­στη­ρί­ζουν την ιδέα της Ευρω­παϊ­κής Ενω­σης αλλά και να απευ­θύ­νε­ται στους πολί­τες που απορ­ρί­πτουν ή θέτουν υπό αμφι­σβή­τη­ση την Ευρω­παϊ­κή Ενω­ση και τα επι­τεύγ­μα­τά της ή παρα­μέ­νουν αδιά­φο­ροι».

✔️  Προ­κει­μέ­νου φυσι­κά να δια­φη­μι­στεί και να ενι­σχυ­θεί ο ευρω­μο­νό­δρο­μος, απα­ραί­τη­το στοι­χείο είναι και ο αντι­κομ­μου­νι­σμός, που απο­τε­λεί και επί­ση­μη ιδε­ο­λο­γία της ΕΕ. Με το βλέμ­μα στο μέλ­λον και με στό­χο να μη γνω­ρί­σει ο κόσμος και ιδιαί­τε­ρα η νεο­λαία ότι την περί­ο­δο που η εργα­τι­κή τάξη επέ­βα­λε την εξου­σία της, οικο­δο­μώ­ντας το σοσια­λι­σμό, εξα­λεί­φθη­καν η ανερ­γία, η πεί­να, απέ­κτη­σαν οι λαοί δικαιώ­μα­τα, σε χρό­νο ρεκόρ κατα­πο­λε­μή­θη­κε ο αναλ­φα­βη­τι­σμός, υπήρ­ξε υγεία στο λαό, στο πλαί­σιο του προ­γράμ­μα­τος χρη­μα­το­δο­τού­νται και μια σει­ρά από δρά­σεις για την υπο­τι­θέ­με­νη «ευρω­παϊ­κή μνή­μη», με στό­χο να βρω­μί­σουν τα μυα­λά του λαού και της νεο­λαί­ας με τη σάπια θεω­ρία της ταύ­τι­σης του κομ­μου­νι­σμού με το φασι­σμό. Ετσι, στο πλαί­σιο του προ­γράμ­μα­τος για το 2019 θα χρη­μα­το­δο­τη­θούν προ­γράμ­μα­τα με θέμα­τα όπως «1939: Το τέλος του ισπα­νι­κού εμφυ­λί­ου σε μια ευρω­παϊ­κή προ­ο­πτι­κή», «1989: Οι δημο­κρα­τι­κές επα­να­στά­σεις στην Κεντρι­κή και Ανα­το­λι­κή Ευρώ­πη και η πτώ­ση του τεί­χους του Βερο­λί­νου», «1990: Η επα­νέ­νω­ση της Γερ­μα­νί­ας» κ.λπ.

Ενώ, όπως περι­γρά­φε­ται στους στό­χους και τις οδη­γί­ες που δίνει η ΕΕ για το πρό­γραμ­μα, «στο πλαί­σιο αυτό, σκο­πεύ­ει στη χρη­μα­το­δό­τη­ση έργων που απη­χούν τα αίτια των απο­λυ­ταρ­χι­κών και ολο­κλη­ρω­τι­κών καθε­στώ­των στη σύγ­χρο­νη Ιστο­ρία της Ευρώ­πης (ιδιαί­τε­ρα του ναζι­σμού που οδή­γη­σε στο Ολο­καύ­τω­μα, του φασι­σμού, του στα­λι­νι­σμού και των ολο­κλη­ρω­τι­κών κομ­μου­νι­στι­κών καθε­στώ­των, χωρίς να εξα­ντλού­νται σε αυτά) υπέρ της μνή­μης των θυμά­των των εγκλη­μα­τι­κών τους πρά­ξε­ων».

Με άλλα λόγια, η ΕΕ δίνει πακτωλό χρημάτων για τη χυδαία πλαστογράφηση της Ιστορίας, τα ψέματα και τον αντικομμουνισμό, που έχει αναγάγει σε επίσημη ιδεολογία της.

[πηγή]
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο