Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Με χημικά υποδέχτηκαν τα ΜΑΤ τους διαδηλωτές — Έξι προσαγωγές (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με χημι­κά «υπο­δέ­χτη­καν» τα ΜΑΤ τους δια­δη­λω­τές στο λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπου κατέ­λη­ξε η απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­ση των συν­δι­κά­των. Προ­κει­μέ­νου να τους απω­θή­σουν, οι αστυ­νο­μι­κοί που βρί­σκο­νταν παρα­ταγ­μέ­νοι στο σημείο, δημιουρ­γώ­ντας φραγ­μό προ­χώ­ρη­σαν σε χρή­ση χημι­κών και στη συνέ­χεια σε προ­σα­γω­γές. Προ­σή­χθη­σαν έξι διαδηλωτές.

Στο λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης παρα­μέ­νουν οι δια­δη­λω­τές, απαι­τώ­ντας την απε­λευ­θέ­ρω­ση των εννέα προ­σα­χθέ­ντων από την Αστυνομία.

Η μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση των συν­δι­κά­των κατέ­λη­ξε στο λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης για να κατα­δι­κά­σει την μετα­τρο­πή του σε ορμη­τή­ριο πολέ­μου για τις ανά­γκες των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών.  Εκεί οι εργα­ζό­με­νοι φώνα­ξαν δυνα­τά «Θεσ­σα­λο­νί­κη λιμά­νι των λαών, όχι ορμη­τή­ριο των ιμπεριαλιστών».

Δυνά­μεις των ΜΑΤ εμπό­δι­σαν τους εργα­ζό­με­νους να περά­σουν μέσα από το λιμά­νι και έτσι η πορεία συνε­χί­στη­κε προς την Πύλη 11, όπου και οι δια­δη­λω­τές κατά­φε­ραν να «αιφ­νι­διά­σουν» τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις και να μπουν στο χώρο του λιμανιού.

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιά­δες των λαών» και «ΗΠΑ και Ρωσία τη γη ξανα­μοι­ρά­ζουν, με των λαών το αίμα τα σύνο­ρα χαρά­ζουν», μερι­κά από τα συν­θή­μα­τα που ακούστηκαν.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο