Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λιμάνι Πάτρας: Πέταξαν κόκκινη μπογιά στα ΝΑΤΟϊκά πλοία (VIDEO)

Κόκ­κι­νη μπο­γιά πέτα­ξαν στα ΝΑΤΟι­κά πλοία στο λιμά­νι της Πάτρας για να φύγουν από το λιμά­νι της πόλης. 

Δια­δη­λω­τές που συμ­με­τεί­χαν στη συγκέ­ντρω­ση και στην πορεία ενά­ντια στον ελλι­με­νι­σμό ΝΑΤΟι­κών πλοί­ων εκσφεν­δό­νι­σαν κόκ­κι­νη μπο­γιά προς τους ΝΑΤΟι­κούς φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα κατά της εμπλο­κής της χώρας στα επι­κίν­δυ­να ευρω­α­τλα­ντι­κά σχέδια.

Προη­γή­θη­κε συγκέ­ντρω­ση στην πλα­τεία τριών Συμ­μά­χων μετά από κάλε­σμα της Επι­τρο­πής Ειρή­νης Πάτρας και Δυτι­κής Αχαί­ας, το Εργα­τι­κό Κέντρο και η Δημο­τι­κή Αρχή.

Με απαί­τη­ση την απε­μπλο­κή της χώρας από τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο και το κλεί­σι­μο να κλεί­σουν όλων των αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κών βάσε­ων στην Ελλά­δα ακο­λού­θη­σε μαζι­κή πορεία στους κεντρι­κούς δρό­μους με κατεύ­θυν­ση το λιμά­νι της πόλης.

Στην ομι­λία του ο Διο­νύ­σης Πλέσ­σας, πρώ­ην πρό­ε­δρος των εργα­ζο­μέ­νων του εργο­στα­σί­ου της Πολε­μι­κής Αερο­πο­ρί­ας στον Αρα­ξο και αντι­δή­μαρ­χος Πάτρας τ’ό­νι­σε πως«η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα του Ευρω­α­τλα­ντι­σμού φέρουν πολύ βαριές ευθύ­νες για­τί με την πολι­τι­κή τους εμπλέ­κουν τη χώρα και το λαό μας ολο­έ­να και βαθύ­τε­ρα στους επι­κίν­δυ­νους ευρω­α­τλα­ντι­κούς σχε­δια­σμούς αλλά και για την Τουρ­κι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα. Συντάσ­σο­νται μέχρι κεραί­ας, πίνουν νερό στο όνο­μα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ».

Πρό­σθε­σε πως «στο­χο­ποιούν το λαό μας, που ζει από πρώ­το χέρι την ακρί­βεια, την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια, που πλη­ρώ­νει με τον ιδρώ­τα του τους πανά­κρι­βους εξο­πλι­σμούς για λογα­ρια­σμό των σχε­δί­ων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, κατα­δι­κά­ζο­ντας τον να στε­ρεί­ται ακό­μη και βασι­κά είδη επι­βί­ω­σης». Υπο­γράμ­μι­σε ότι «ως αντι­πο­λε­μι­κό-αντι­ϊ­μπε­ρια­λι­στι­κό κίνη­μα συνε­χί­ζου­με με τις σημαί­ες των λαών στη σωστή πλευ­ρά της ιστο­ρί­ας και κλι­μα­κώ­νου­με την πάλη μας» και κατέ­λη­ξε «έξω από το λιμά­νι της Πάτρας και από τη χώρα μας οι Νατοϊ­κές Δυνά­μεις. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιά­δες των λαών».

Στην κινη­το­ποί­η­ση συμ­με­τεί­χε η δημο­τι­κή αρχή Πάτρας, με επι­κε­φα­λής τον δήμαρ­χο Κώστα Πελετίδη.

902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο