Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λιντσάρισμα Ζακ: Δεν παραπέμπονται σε δίκη όλοι οι αστυνομικοί, ούτε ο διασώστης

Ο εισαγ­γε­λέ­ας Πλημ­με­λειο­δι­κών Αθη­νών απέρ­ρι­ψε τη μήνυ­ση της οικο­γέ­νειας του Ζακ Κωστό­που­λου για ανθρω­πο­κτο­νία κατά του συνό­λου των αστυ­νο­μι­κών που ενε­πλά­κη­σαν στη θανα­τη­φό­ρα «σύλ­λη­ψη» του ακτι­βι­στή, αλλά και κατά του δια­σώ­στη του ΕΚΑΒ για το αδί­κη­μα της θανα­τη­φό­ρας έκθε­σης. Ετσι, στις 21 Οκτω­βρί­ου θα κάτσουν στο εδώ­λιο του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου της Αθή­νας μόνο οι τέσ­σε­ρις αστυ­νο­μι­κοί που κατη­γο­ρού­νται για το αδί­κη­μα της θανα­τη­φό­ρου σωμα­τι­κής βλά­βης, καθώς και ο κοσμη­μα­το­πώ­λης και ο μεσίτης.

Ωστό­σο, η οικο­γέ­νεια του ακτι­βι­στή θα ασκή­σει προ­σφυ­γή κατά της από­φα­σης που αφή­νει έξω από το κάδρο των ευθυ­νών τους άλλους πέντε αστυ­νο­μι­κούς και τον δια­σώ­στη. Οπως εξή­γη­σε στην «Εφ.Συν.» η Αννυ Παπαρ­ρού­σου, εκ των δικη­γό­ρων της οικο­γέ­νειας Κωστό­που­λου, ο εισαγ­γε­λέ­ας επι­κα­λεί­ται ένα οιο­νεί δεδι­κα­σμέ­νο, ισχυ­ρί­ζε­ται δηλα­δή ότι πρέ­πει να απορ­ρι­φθεί η μήνυ­ση της οικο­γέ­νειας διό­τι οι πέντε αστυ­νο­μι­κοί και ο δια­σώ­στης δεν παρα­πέμ­φθη­καν από τον ανα­κρι­τή στο στά­διο της ανά­κρι­σης. «Η αιτιο­λο­γία της απορ­ρι­πτι­κής διά­τα­ξης απο­τε­λεί ένα νομι­κό εφεύ­ρη­μα που δεν στη­ρί­ζε­ται στο νόμο και θα προ­σβλη­θεί με την προ­σφυ­γή που θα ασκή­σου­με», σημεί­ω­σε η ίδια.

Θυμί­ζου­με ότι το δικα­στι­κό συμ­βού­λιο είχε απορ­ρί­ψει το αίτη­μα της οικο­γέ­νειας του ακτι­βι­στή που ζητού­σε την ανα­βάθ­μι­ση της κατη­γο­ρί­ας σε ανθρω­πο­κτο­νία με ενδε­χό­με­νο δόλο για τον μεσί­τη και τον κοσμη­μα­το­πώ­λη, οι οποί­οι θα δικα­στούν με την κατη­γο­ρία της πρό­κλη­σης θανα­τη­φό­ρου σωμα­τι­κής βλάβης.

Πηγή: Εφη­με­ρί­δα των Συντακτών

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο