Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λιντσάρισμα Ζακ Κωστόπουλου: Σε δίκη παραπέμπονται δύο καταστηματάρχες και τέσσερις αστυνομικοί

Στο εδώ­λιο του Μει­κτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου της Αθή­νας παρα­πέ­μπο­νται να δικα­στούν με την κατη­γο­ρία της θανα­τη­φό­ρας σωμα­τι­κής βλά­βης έξι πρό­σω­πα που εμπλέ­κο­νται στην επί­θε­ση σε βάρος του Ζακ Κωστό­που­λου, σύμ­φω­να με βού­λευ­μα που εξέ­δω­σε το αρμό­διο δικα­στι­κό συμβούλιο.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η επί­θε­ση σε βάρος του 33χρονου Ζακ είχε γίνει τον Σεπτέμ­βρη του 2018 και είχε ως απο­τέ­λε­σμα τον θάνα­τό του.

Τώρα, τα μέλη του δικα­στι­κού συμ­βου­λί­ου, υιο­θε­τώ­ντας την πρό­τα­ση που είχε κάνει πριν από μερι­κούς μήνες ο αρμό­διος εισαγ­γε­λέ­ας, απο­φά­σι­σαν την παρα­πο­μπή σε δίκη του ιδιο­κτή­τη του κοσμη­μα­το­πω­λεί­ου στην οδό Γλάδ­στω­νος, του μεσί­τη και τεσ­σά­ρων αστυ­νο­μι­κών που είχαν σπεύ­σει στο σημείο.

Τα μέλη του δικα­στι­κού συμ­βου­λί­ου δέχο­νται πως ορθά απο­δό­θη­κε η κατη­γο­ρία της θανα­τη­φό­ρας σωμα­τι­κής βλά­βης (επι­σύ­ρει ηπιό­τε­ρη ποι­νή) και όχι αυτή της ανθρω­πο­κτο­νί­ας με ενδε­χό­με­νο δόλο (όπως ζητού­σε η οικο­γέ­νεια και επέ­συ­ρε ποι­νή και ισό­βιας κάθειρ­ξης) στους έξι κατηγορούμενους.

Οι γονείς του 33χρονου Ζακ Κωστό­που­λου έχουν ζητή­σει με επι­στο­λή τους εδώ και αρκε­τό και­ρό να προσ­διο­ρι­στεί η ημε­ρο­μη­νία της δίκης, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι η δικα­στι­κή διε­ρεύ­νη­ση της υπό­θε­σης καθυστερεί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο