Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λιντσάρισμα Ζακ Κωστόπουλου: Στις 21 Οκτωβρίου η δίκη των έξι κατηγορουμένων

Λιν­τσά­ρι­σμα Ζακ Κωστό­που­λου: Στις 21 Οκτω­βρί­ου 2020 προσ­διο­ρί­στη­κε η δίκη ‑ενώ­πιον του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου- των έξι κατη­γο­ρου­μέ­νων για τον απο­τρό­παιο θάνα­το του 33χρονου ακτι­βι­στή Ζακ Κωστό­που­λου το μεση­μέ­ρι της 21ης Σεπτε­βρί­ου 2018, έξω από κοσμη­μα­το­πω­λείο στην οδό Γλάδ­στω­νος, στην Ομόνοια.

Ενώ­πιον του δικα­στη­ρί­ου παρα­πέ­μπο­νται να δικα­στούν δύο κατα­στη­μα­τάρ­χες, ο κοσμη­μα­το­πώ­λης και ο μεσί­της που κατα­γρά­φη­καν σε βίντεο να χτυ­πούν βάναυ­σα τον 33χρονο, ο οποί­ος ‑για άγνω­στο λόγο- είχε μπει στο κατά­στη­μα του πρώ­του, καθώς και τέσ­σε­ρις αστυ­νο­μι­κοί που είχαν μετα­βεί στο σημείο.

Και οι τέσ­σε­ρις κατη­γο­ρού­με­νοι είναι αντι­μέ­τω­ποι με την κατη­γο­ρία της θανα­τη­φό­ρας σωμα­τι­κής βλάβης.

Το δικα­στι­κό συμ­βού­λιο, που απο­φά­σι­σε πριν λίγο και­ρό την παρα­πο­μπή των έξι για την υπό­θε­ση του 33χρονου, είχε απορ­ρί­ψει τις αιτιά­σεις της οικο­γέ­νειας του ακτι­βι­στή, η οποία ζητού­σε την ανα­βάθ­μι­ση της κατη­γο­ρί­ας σε ανθρω­πο­κτο­νία με ενδε­χό­με­νο δόλο. Το αίτη­μα της οικο­γέ­νειας είχε ως βασι­κή επί­κλη­σή του την ιατρο­δι­κα­στι­κή έκθε­ση που συνέ­δε­σε τον θάνα­το με τον άγριο ξυλο­δαρ­μό του 33χρονου από τον κοσμη­μα­το­πώ­λη και τον μεσίτη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο