Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις: Πλήρης διερεύνηση για το ομοφοβικό περιστατικό στο Μουσείο

Απο­τρο­πια­σμό εκφρά­ζουν, σε κοι­νή ανα­κοί­νω­σή τους, ΛΟΑΤΚΙ οργα­νώ­σεις ανα­φο­ρι­κά με την «ομο­φο­βι­κή ρατσι­στι­κή επί­θε­ση σε βάρος δύο πολι­τών από άντρες των ΜΑΤ», που ‑σύμ­φω­να με τους καταγ­γέ­λο­ντες- διε­πρά­χθη στις 29 Αυγού­στου 2019 στην περιο­χή του Μου­σεί­ου. Ζητούν την πλή­ρη διε­ρεύ­νη­ση και «παρα­δειγ­μα­τι­κή τιμω­ρία των δύο αστυ­νο­μι­κών δίχως συγκά­λυ­ψη τόσο σε ποι­νι­κό όσο και σε πει­θαρ­χι­κό επίπεδο».

Οι οργα­νώ­σεις δηλώ­νουν, καταρ­χήν, την ικα­νο­ποί­η­σή τους τόσο για το γεγο­νός ότι ήδη σχη­μα­τί­ζε­ται δικο­γρα­φία, η οποία θα υπο­βλη­θεί στην αρμό­δια εισαγ­γε­λία, όσο και για τη διε­νέρ­γεια πει­θαρ­χι­κής έρευ­νας σε βάρος των δύο αστυ­νο­μι­κών δρα­στών της ρατσι­στι­κής ομο­φο­βι­κής επί­θε­σης. Ωστό­σο, θεω­ρούν, πάντα σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση, «ιδιαί­τε­ρα προ­βλη­μα­τι­κή την ανα­φο­ρά στην ανα­κοί­νω­ση του αρμό­διου υπουρ­γεί­ου σε “δια­πλη­κτι­σμό μετα­ξύ αστυ­νο­μι­κών και πολι­τών στο κέντρο της Αθή­νας”, όταν το περι­στα­τι­κό αφο­ρά ομο­φο­βι­κή ρατσι­στι­κή επί­θε­ση αστυ­νο­μι­κών σε βάρος πολι­τών, η οποία μάλι­στα έρχε­ται σαν συνέ­χεια μιας σει­ράς από αυθαι­ρε­σί­ες και ολι­σθή­μα­τα σε βάρος πολι­τών και ευά­λω­των κοι­νω­νι­κών ομά­δων, όπως πρό­σφυ­γες και μετανάστες».

Αυτή η ανα­φο­ρά, εξη­γούν οι οργα­νώ­σεις, «δημιουρ­γεί βαθύ­τα­τη ανη­συ­χία, καθώς υπο­βι­βά­ζει και απο­χρω­μα­τί­ζει τη βαρύ­τη­τα του περι­στα­τι­κού που αφο­ρά θεσμο­ποι­η­μέ­νη αυθαι­ρε­σία και βία από αστυ­νο­μι­κούς, με ρατσι­στι­κό μάλι­στα κίνητρο».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο