Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Λογαριάζουν χωρίς τους εργάτες – χωρίς τα Συνδικάτα — απαντάμε με μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα»

🚩  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

🎈 «Λογαριάζουν χωρίς τους εργάτες – χωρίς τα Συνδικάτα. Απαντάμε με μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα. Κλιμακώνουμε την πάλη»📌

🔻🔻

Αυτό το μήνυ­μα έστει­λε το μαζι­κό και μαχη­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο που διορ­γά­νω­σαν Ομο­σπον­δί­ες – Εργα­τι­κά Κέντρα και Συν­δι­κά­τα στην Αθή­να, ενά­ντια στο αντερ­γα­τι­κό πολυ­νο­μο­σχέ­διο που συζη­τεί­ται και ψηφί­ζε­ται στη Βου­λή.

1

✔️   Το συλ­λα­λη­τή­ριο, που ξεκί­νη­σε με μαζι­κή συγκέ­ντρω­ση στα Προ­πύ­λαια, με δυνα­μι­κή πορεία,  έφθα­σε έξω από τη Βου­λή όπου και παρέ­μει­νε για ώρα φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα κατα­δί­κης του αντερ­γα­τι­κού πολυ­νο­μο­σχε­δί­ου (δεί­τε πάνω βίντεο με στιγ­μιό­τυ­πα της πορεί­ας και συνθήματα).

Στο συλ­λα­λη­τή­ριο παρα­βρέ­θη­κε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ο οποί­ος έκα­νε δηλώ­σεις ενώ νωρί­τε­ρα μίλη­σε στη Βου­λή για το «ανα­πτυ­ξια­κό» νομοσχέδιο.

✔️  Ανά­λο­γα συλ­λα­λη­τή­ρια σήμε­ρα σε Θεσ­σα­λο­νί­κη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλά­δας. Επί­σης, σε Λαμία, Πάτρα, Καλα­μά­τα, Βόλο, Γιάν­νε­να, Μυτι­λή­νη.

Στα Προπύλαια

Αρχι­κά στα πλαί­σια του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου έγι­νε συγκέ­ντρω­ση στα Προ­πύ­λαια, όπου απο­τέ­λε­σε βήμα διεκ­δί­κη­σης σύγ­χρο­νων όρων δου­λειάς και αμοι­βής, σύγ­χρονων δικαιωμά­των.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 3

Μερι­κά από τα συν­θή­μα­τα που κυριάρ­χη­σαν στο συλ­λα­λη­τή­ριο στα Προ­πύ­λαια ήταν:

«Καμιά ανοχή στην ανάπτυξή τους. Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή τους». «Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά. Σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά». «Συμβάσεις κλαδικές — αυξήσεις των μισθών. Είναι η απαίτηση των εργατών». «ΣΕΒ και ΓΣΕΕ κοινωνικοί εταίροι. Μαζί και με τον Βρούτση είναι συνεταίροι». «Κανονικότητα δεν είναι η σκλαβιά. Καμία θυσία για τα αφεντικά». «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας. Οργάνωση κι αγώνας η απάντησή μας». «Κάτω τα χέρια από την απεργία. Δε θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία».

📍 Στα Προ­πύ­λαια αρχι­κά απηύ­θυ­νε χαι­ρε­τι­σμό ο Βασί­λης Πετρό­που­λος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και γραμ­μα­τέ­ας της ΠΟΕ ΟΤΑ με την ΔΑΣ, μετα­φέ­ρο­ντας τον αγώ­να που δίνουν τις τελευ­ταί­ες μέρες οι εργα­ζό­με­νοι στους Δήμους. (Δια­βά­στε παρα­κά­τω και δεί­τε βίντεο).

📍 Αμέ­σως μετά στο βήμα ανέ­βη­κε ο Βασί­λης Στα­μού­λης, πρό­ε­δρος της ΟΕΚΙΔΕ, απευ­θύ­νο­ντας χαι­ρε­τι­σμό στο συλ­λα­λη­τή­ριο. «Με το σημε­ρι­νό μας συλ­λα­λη­τή­ριο δια­τρα­νώ­νου­με την αντί­θε­σή μας στο κατά­πτυ­στο πολυ­νο­μο­σχέ­διο των επεν­δυ­τών, της μεγα­λο­ερ­γο­δο­σί­ας, που τσα­κί­ζει τις κλα­δι­κές Συμ­βά­σεις, τους μισθούς και τις συν­δι­κα­λι­στι­κές ελευ­θε­ρί­ες των εργα­ζο­μέ­νων», τόνι­σε. “Θέλουν να απο­τε­λειώ­σουν τις Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις για να έχουν οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι λυμέ­να τα χέρια για κάθε ζήτη­μα που αφο­ρά τους όρους πώλη­σης της εργα­τι­κής δύνα­μης, για να βαθαί­νουν την εκμε­τάλ­λευ­ση, να θωρα­κί­ζουν και να αυξά­νουν τα κέρ­δη τους. Αυτός είναι ο λόγος που σε ένα νομο­σχέ­διο με τον τίτλο Επεν­δύω στην Ελλά­δα και η επί­θε­ση στις Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις”, υπο­γράμ­μι­σε. Την ίδια ώρα που οι Συμ­βά­σεις θυσιά­ζο­νται στον βωμό της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, “ο καη­μός της ΓΣΕΕ ήταν για τον αντα­γω­νι­σμό των υγιών επι­χει­ρή­σε­ων”, σημεί­ω­σε στη­λι­τεύ­ο­ντας τη στά­ση τω εργα­το­πα­τέ­ρων που “έχουν πάρει δια­ζύ­γιο από τα αιτή­μα­τα, τις αγω­νί­ες και τα βάσα­να των εργα­ζο­μέ­νων” και βρί­σκο­νται “στην ίδια όχθη με τη μεγα­λο­ερ­γο­δο­σία και τις κυβερ­νή­σεις της”. (δεί­τε ΕΔΩ βίντεο).

✔️   Ο Β. Στα­μού­λης ανα­φέρ­θη­κε ακό­μα στους κιν­δύ­νους στους οποί­ους εμπλέ­κε­ται η χώρα στο όνο­μα της “γεω­στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης” με τη μετα­τρο­πή της σε “ένα απέ­ρα­ντο ορμη­τή­ριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, των μακε­λά­ρη­δων των λαών”.  Πρό­σθε­σε ακό­μα πως οι “Μόριες”, οι πνιγ­μέ­νοι στο Αιγαίο, οι δεκά­δες χιλιά­δες εγκλω­βι­σμέ­νοι “είναι το απο­τέ­λε­σμα της αντι­με­τα­να­στευ­τι­κής πολι­τι­κής της ΕΕ και των κυβερνήσεων”.

✔️   Κάλε­σε τους εργα­ζό­με­νους και τα σωμα­τεία “να δυνα­μώ­σου­με την αλλη­λεγ­γύη, τη διεκ­δί­κη­ση για τον απε­γκλω­βι­σμό και τα δικαιώ­μα­τα των προ­σφύ­γων και των μετα­να­στών, να απο­μο­νώ­σου­με όσους χύνουν το ρατσι­στι­κό δηλη­τή­ριο”. “Δεν κάνου­με βήμα πίσω στην οργά­νω­ση της πάλης μας για σύγ­χρο­νους όρους δου­λειάς να αμοι­βής, ζωή με δικαιώ­μα­τα”, ξεκα­θά­ρι­σε με το βλέμ­μα στραμ­μέ­νο στους αγώ­νες που έρχο­νται το επό­με­νο διά­στη­μα. “Ένα δρό­μο έχου­με ανοι­χτό, αυτόν που χάρα­ξαν οι προη­γού­με­νες από εμάς γενιές με αμέ­τρη­τες θυσί­ες, το δρό­μο της ανυ­πο­χώ­ρη­της ταξι­κής πάλης. Καμία ανο­χή στην ανά­πτυ­ξη τους. Οργά­νω­ση κι αγώ­νας για την ανα­τρο­πή τους”, κατέληξε.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 2

✔️   Σημειώνεται ότι τα σωματεία εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, φορείς, Λαϊκές Επιτροπές, Σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, γυναικών, συνταξιούχων και φοιτητών, έφτασαν στα Προπύλαια με πορείες που ξεκίνησαν από τα καθορισμένα σημεία των προσυγκεντρώσεων.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΔ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο