Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λογοκρισία α λα ΕΕ

Η ΕΕ μας πρή­ζει για τις περι­βό­η­τες αρχές της, ενώ στην ενδοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κή τρι­βή με την Τουρ­κία προ­τάσ­σει την ελευ­θε­ρία του Τύπου, κάτι που φυσι­κά δεν πράτ­τει όταν υπο­στη­ρί­ζει, για παρά­δειγ­μα, το φιλο­να­ζι­στι­κό καθε­στώς του Κιέβου.

Όμως οι πραγ­μα­τι­κές αρχές της ΕΕ των μονο­πω­λί­ων δεν δια­φέ­ρουν παρά μόνο στις δια­βαθ­μί­σεις. Άλλω­στε είτε μιλά­με για φασι­σμό είτε μιλά­με για αστι­κή δημο­κρα­τία, τον ίδιο αφέ­ντη υπη­ρε­τούν ως δικτα­το­ρία των μονοπωλίων.

Ακό­μη μια από­δει­ξη της υπο­κρι­σί­ας των υπη­ρε­τών του κεφα­λαί­ου είναι η απο­κά­λυ­ψη ότι απο­πει­ρά­θη­καν να λογο­κρί­νουν σκί­τσα Ελλή­νων και Γάλ­λων γελοιο­γρά­φων που είχαν ως θέμα την ΕΕ και ανα­δεί­κνυαν τις αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές των Βρυ­ξελ­λών και τις φιλο­να­ζι­στι­κές πρα­κτι­κές της.

Αυτή είναι η ΕΕ κι αν θέλε­τε τα σκί­τσα που δεν άρε­σαν στους αστούς, ρίξ­τε μια ματιά στις φωτο­γρα­φί­ες που φιλο­ξε­νεί το atexnos.gr.

Γκά­νταλφ  / Χαραυγή

Ευρω­κοι­νο­βού­λιο: Λογο­κρί­νει σκί­τσα που απο­κα­λύ­πτουν το πραγ­μα­τι­κό πρό­σω­πο της ΕΕ – Τα λογο­κρι­μέ­να σκιτσα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο