Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λονδίνο — Guaidó Go Home: Διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον πραξικοπηματία της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό

Μπο­ρεί οι ηγέ­τες της Ε.Ε, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του Έλλη­να πρω­θυ­πουρ­γού, να υπο­δέ­χθη­καν με θέρ­μη τον ακρο­δε­ξιό πρα­ξι­κο­πη­μα­τία της Βενε­ζου­έ­λας Χουάν Γκουαϊ­δό κατά την πρό­σφα­τη περιο­δεία του στην Ευρώ­πη, ωστό­σο η μαριο­νέ­τα των ΗΠΑ δεν έτυ­χε της ίδιας… υπο­δο­χής από τον απλό κόσμο.

Όπως μετέ­δω­σε το τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο Telesur, κατά την άφι­ξη του στο Λον­δί­νο, ευρι­σκό­με­νος στο αερο­δρό­μιο, είδε να… προ­σγειώ­νε­ται στον ώμο του ένα κομ­μά­τι τούρ­τας που πέτα­ξε γυναί­κα η οποία δια­μαρ­τύ­ρο­νταν για την παρου­σία του. Το συμ­βάν χάλα­σε την «φιέ­στα υπο­δο­χής» που επι­χεί­ρη­σαν να στή­σουν λιγο­στοί οπα­δοί της δεξιάς αντι­πο­λί­τευ­σης που δια­μέ­νουν στη Βρετανία.

Αντι­δρά­σεις για την παρου­σία του Γκουαϊ­δό στο Λον­δί­νο υπήρ­ξαν και έξω από την πρω­θυ­πουρ­γι­κή κατοι­κία της Ντά­ου­νινγκ Στριτ, κατά τη διάρ­κεια της συνά­ντη­σης του βενε­ζο­ε­λά­νου πρα­ξι­κο­πη­μα­τία με τον Μπό­ρις Τζόν­σον. Εργα­ζό­με­νοι, ακτι­βι­στές, νέοι και νέες, μέλη της οργά­νω­σης “Hands Off Venezuela” απο­δο­κί­μα­σαν την μαριο­νέ­τα των ΗΠΑ και φώνα­ξαν συν­θή­μα­τα κατά της ιμπε­ρια­λι­στι­κής επέμ­βα­σης στη Βενε­ζου­έ­λα και υπέρ της νόμι­μα εκλεγ­μέ­νης κυβέρ­νη­σης της χώρας.

Ηχη­ρές απο­δο­κι­μα­σί­ες, όπως μπο­ρεί­τε να δεί­τε στο βίντεο που ακο­λου­θεί, συνά­ντη­σε ο Χουάν Γκουαϊ­δό και κατά την επί­σκε­ψη του σε εστια­τό­ριο στην περιο­χή Bethnal Green της βρε­τα­νι­κής πρωτεύουσας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο