Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λουΐζα Ράζου: «Η συνταγματική αναθεώρηση είναι άλλη μια «δουλειά» του ΣΥΡΙΖΑ για το κεφάλαιο»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώ­σει πολ­λές “δου­λειές” μέχρι τώρα, έχει υλο­ποι­ή­σει τα μνη­μό­νια μέχρι κεραί­ας και τώρα έχει τη δυνα­τό­τη­τα να κάνει άλλη μια “δου­λειά” για την εξυ­πη­ρέ­τη­ση των συμ­φε­ρό­ντων του κεφα­λαί­ου και την εδραί­ω­ση της εξου­σί­ας του που είναι η ανα­θε­ώ­ρη­ση του Συντάγ­μα­τος» ανέ­φε­ρε η Λου­ΐ­ζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε παρέμ­βα­σή της στην ΕΡΤ1.

Όπως επι­σή­μα­νε, η ανα­θε­ώ­ρη­ση του Συντάγ­μα­τος κινεί­ται στην κατεύ­θυν­ση της περαι­τέ­ρω ισχυ­ρο­ποί­η­σης εκεί­νων των θεσμι­κών επι­λο­γών «οι οποί­ες κάθε άλλο παρά φιλο­λαϊ­κό χαρα­κτή­ρα έχουν» και ως παρά­δειγ­μα που επι­βε­βαιώ­νει αυτή την εκτί­μη­ση έφε­ρε τις προ­τά­σεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενί­σχυ­ση του ρόλου του Προ­έ­δρου της Δημο­κρα­τί­ας, την συνέ­χι­ση της υπε­ρί­σχυ­σης του ευρω­παϊ­κού κεκτη­μέ­νου ένα­ντι του εθνι­κού και τις προ­τά­σεις για τον ρόλο του κρά­τους, μέσω του τρό­που που θα διο­ρί­ζο­νται οι Ανε­ξάρ­τη­τες Αρχές και η κρα­τι­κή υπαλ­λη­λία στα ανώ­τε­ρα δημό­σια αξιώ­μα­τα, όπως οι γενι­κοί γραμ­μα­τείς των υπουργείων.

Επί­σης, ανέ­φε­ρε πως η συζή­τη­ση για την ανα­θε­ώ­ρη­ση του Συντάγ­μα­τος «μπο­ρεί να αξιο­ποι­η­θεί για τη συντή­ρη­ση ενός διπο­λι­κού καβγά ανά­με­σα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ». Η Λ. Ράζου είπε ότι το ΚΚΕ θα αξιο­ποι­ή­σει την συζή­τη­ση για την ανα­θε­ώ­ρη­ση του Συντάγ­μα­τος, «και με πολύ συγκε­κρι­μέ­νες προ­τά­σεις που θα ανα­δει­κνύ­ουν την ριζι­κά δια­φο­ρε­τι­κή αντί­λη­ψή του Κόμ­μα­τος σε σχε­ση με το Σύνταγ­μα και ποιόν υπηρετεί».

«Ο λαός πρέ­πει να παρα­κο­λου­θή­σει αυτή τη συζή­τη­ση και να δει, επί της ουσί­ας, ποιά πολι­τι­κή απο­κρυ­σταλ­λώ­νε­ται τόσο και­ρό και από την κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία πολι­τι­κή έρχε­ται σαν επι­στέ­γα­σμα ο θεμε­λιώ­δης νόμος του αστι­κού κρά­τους» πρόσθεσε.

Ερω­τη­θεί­σα για την Συμ­φω­νία των Πρε­σπών απά­ντη­σε ότι «είναι μια κακή σύμ­φω­νία και για τους δύο λαούς» και με την οποία, εφό­σον υλο­ποι­η­θεί, «θα έχει γίνει ένα απο­φα­σι­στι­κό βήμα για να προ­ω­θη­θούν τα αμε­ρι­κα­νο­να­τοί­κά σχέ­δια στην περιο­χή, γεγο­νός που εγκυ­μο­νεί κιν­δύ­νους για το σύνο­λο των Βαλ­κα­νί­ων και για τον ελλη­νι­κό λαό».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο