Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι περιπέτειες Ψηφίσματος για καταδίκη της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συμφωνίας” Ελλάδας–ΗΠΑ, στην Καισαριανή σ’ έναν με όλους και με όλα συμβιβασμένο πλέον δήμο

Μετά την «εκπόρ­θη­ση» του Δήμου Και­σα­ρια­νής κάτω από τις γνω­στές συν­θή­κες και ανί­ε­ρες συμ­μα­χί­ες, με τον (τότε κυβέρ­νη­ση) Σύρι­ζα να δίνει τα ρέστα του σε ψέμα­τα και συκο­φα­ντί­ες, μέσω πρω­το­κλα­σά­των στε­λε­χών του (Παπ­πά & CΙΑ) όχι απλά πριν αλέ­κτωρ φωνή­σαι, αλλά και σε καθη­με­ρι­νή βάση, ακό­μη και στα «προ­φα­νή» τόσο ο δήμαρ­χος Βοσκό­που­λος, όσο και οι παρα­κα­θή­με­νοι, παρα­τρε­χά­με­νοι και «αντι­πο­λι­τευό­με­νοι» κυριο­λε­κτι­κά ξεβρα­κώ­νο­νται κάθε μέρα, στα «μικρά» και στα μεγά­λα .

💥  Στη συνε­δρί­α­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου στις 3‑Οκτ-2019, σαν Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση κατα­θέ­σα­με ψήφι­σμα κατα­δί­κης της Συμ­φω­νί­ας Αμοι­βαί­ας Αμυ­ντι­κής Συνερ­γα­σί­ας μετα­ξύ Ελλά­δα – ΗΠΑ.

✔️  Η συγκε­κρι­μέ­νη συμ­φω­νία επε­κτεί­νει τις βάσεις του θανά­του στην Ελλά­δα, καθώς περι­λαμ­βά­νει τη βάση της Σού­δας με επέ­κτα­σή της, τις βάσεις Drones στη Λάρι­σα, ελι­κο­πτέ­ρων στο Στε­φα­νο­βί­κειο, “ιπτά­με­νων κατα­σκό­πων” στο Ακτιο, το λιμά­νι της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, που προ­ο­ρί­ζε­ται για τη συγκέ­ντρω­ση ευρω­α­τλα­ντι­κών στρα­τευ­μά­των και τη μετα­κί­νη­σή τους στα ρωσι­κά σύνο­ρα, ενώ είναι γνω­στό πως έχει ετοι­μα­στεί η υπο­δο­μή για απο­θή­κευ­ση πυρη­νι­κών στον Άραξο.

✔️  Πρό­κει­ται για ορμη­τή­ρια πολέ­μου, που στο παρελ­θόν έχουν χρη­σι­μο­ποι­η­θεί σε όλες τις δολο­φο­νι­κές ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις στην περιο­χή μας κατά της Γιου­γκο­σλα­βί­ας, του Αφγα­νι­στάν, του Ιράκ, της Λιβύ­ης, της Συρί­ας δημιουρ­γώ­ντας ροές με χιλιά­δες ξερι­ζω­μέ­νους πρό­σφυ­γες, και κάνο­ντας το λαό μας στό­χο αντι­ποί­νων σε μια ήδη έκρυθ­μη κατά­στα­ση όπως αυτή της ανα­το­λι­κής μεσογείου.

ℹ️ Το ψήφι­σμα εγκρί­θη­κε ‑τελι­κά με 8 ψήφους (ΣΣ |> το ΔΣ Και­σα­ρια­νής απο­τε­λεί­ται από 27 δημο­τι­κούς συμ­βού­λους).

✔️  Οι επι­κε­φα­λής όλων των άλλων παρα­τά­ξε­ων αρνή­θη­καν να υπερ­ψη­φί­σουν το ψήφι­σμα κατα­δί­κης αυτής της συμφωνίας.

🦉  Η κα Γρα­φί­δου (ΣΣ -|> ΠΑΣΟ­Κο­γε­νής «ανε­ξάρ­τη­τη») από την παρά­τα­ξη «Πρώ­τη Φορά Και­σα­ρια­νή» απεί­χε προ­βάλ­λο­ντας ως δικαιο­λο­γία την έλλει­ψη χρό­νου να δια­βά­σει το ψήφι­σμα (sic !! …ακρι­βώς έτσι ! ‑το σχό­λιο sic !! είναι της σύνταξης)
🐒  Η παρά­τα­ξη του ΣΥΡΙΖΑ -«Συνερ­γα­σία Πολι­τών» ψήφι­σε λευ­κό, καθώς το ψήφι­σμα επέρ­ρι­πτε και πολι­τι­κές ευθύ­νες στην προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκί­νη­σε την συζή­τη­ση για τη νέα συμ­φω­νία, ενώ,
◾ Ο επι­κε­φα­λής της παρά­τα­ξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ. Μιλ­τσα­κά­κης επέ­λε­ξε να επι­δο­θεί σε λασπο­λο­γί­ες ενά­ντια στο ΚΚΕ για το ζήτη­μα αυτό.

✴️ Ο δήμαρ­χος Χρ. Βοσκό­που­λος και μέλη της παρά­τα­ξής του απά­ντη­σαν χαρα­κτη­ρι­στι­κά «ψηφί­ζου­με Και­σα­ρια­νή» απο­γυ­μνώ­νο­ντας έτσι την Και­σα­ρια­νή, την πόλη που δημιουρ­γή­θη­κε από τους πρό­σφυ­γες Μικρα­σιά­τες, την πόλη σύμ­βο­λο για τους αγώ­νες της, από όλη την ιστο­ρία της.
Τέλος, αλγει­νή εντύ­πω­ση μόνο δημιουρ­γεί η τοπο­θέ­τη­ση του αντι­δη­μάρ­χου οικο­νο­μι­κών κ. Μ. Χατζη­σάβ­βα, ο οποί­ος ευθαρ­σώς ανέ­φε­ρε ότι όταν ως χώρα συναλ­λάσ­σε­σαι με πανί­σχυ­ρες δυνά­μεις κάτι θα πρέ­πει να δίνεις και κάτι θα παίρ­νεις, βάζο­ντας έτσι στη ζυγα­ριά των συμ­φε­ρό­ντων τον πόλε­μο, το θάνα­το και την προσφυγιά.

✔️   Και κατα­λή­γει η Ανα­κοί­νω­ση της Λ.Σ
Σας επι­συ­νά­πτου­με το κεί­με­νο της ΕΕΔΥΕ με τη συλ­λο­γή υπο­γρα­φών χιλιά­δων φορέ­ων και ανθρώ­πων ενά­ντια στη νέα συμφωνία.
Συλ­λο­γή υπο­γρα­φών ενά­ντια στην Ελλη­νο­Α­με­ρι­κα­νι­κή “Συμ­φω­νία Αμοι­βαί­ας Αμυ­ντι­κής Συνεργασίας”


Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ  |> [ Site ] -|> 📤 📧 [ επι­κοι­νω­νία ] 📥 -> [ Face Book ]

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο