Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λύσσαξαν τα μαντρόσκυλα

Ο Λαγός. Ο ναζί. Ο υπό­δι­κος στη δίκη της εγκλη­μα­τι­κής ναζι­στι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή. Πρώ­ην ηγε­τι­κό στέ­λε­χος και κου­μα­ντα­δό­ρος των Ταγ­μά­των Εφό­δου της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής συμ­μο­ρί­ας. Νυν ευρωβουλευτής.

Ο Λαγός σκύ­λια­σε. Σκύ­λια­σε με την Εργα­τι­κή Πρω­το­μα­γιά (εν γένει). Με τον ταξι­κό εορ­τα­σμό της (πάντα). Με τον υπο­δειγ­μα­τι­κό από κάθε άπο­ψη τήρη­σης μέτρων προ­στα­σί­ας φετι­νό εορ­τα­σμό της Εργα­τι­κής Πρω­το­μα­γιάς από τα Συν­δι­κά­τα στο Σύνταγμα.

3Και γαβγί­ζει: Κατέ­θε­σε μηνυ­τή­ρια ανα­φο­ρά (!) κατά παντός υπευ­θύ­νου για την πραγ­μα­το­ποί­η­ση της συμ­βο­λι­κής εκδή­λω­σης εν και­ρώ απα­γό­ρευ­σης κυκλο­φο­ρί­ας! Φυσι­κά, τη μήνυ­ση τη στρέ­φει ενα­ντί­ον των διορ­γα­νω­τών, ειδι­κό­τε­ρα ‑σημειώ­νει- των υπευ­θύ­νων διορ­γά­νω­σης του ΠΑΜΕ και των επι­κε­φα­λής των Σωμα­τεί­ων που συμ­με­τεί­χαν. Για να μην καρ­φω­θεί, στρέ­φει την ανα­φο­ρά του και κατά του υφυ­πουρ­γού Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη και του υπο­στρά­τη­γου της ΕΛ.ΑΣ.! Πώς τους άφη­σαν! Πώς δεν τους μάζε­ψαν! Για­τί δεν μπου­ζού­ρια­σαν τους εργά­τες που τολ­μούν να γιορ­τά­ζουν την Εργα­τι­κή Πρω­το­μα­γιά! Για­τί δεν επέ­βα­λαν πρό­στι­μα στους εργα­ζό­με­νους που τολ­μούν να λένε: Μένου­με δυνα­τοί, δεν μένου­με σιωπηλοί!

Κι άλλοι σκύ­λια­σαν. Κι άλλοι έχυ­σαν χολή. Κι άλλοι θορυ­βή­θη­καν. Και ως συνή­θως είπαν να βάλουν μπρο­στά τα μαντρό­σκυ­λα. Έτσι ο Λαγός, σαν γνή­σιος λαγός του συστή­μα­τος, νομί­ζει ότι μπο­ρεί να τρο­μο­κρα­τή­σει και κρα­δαί­νει μηνύ­σεις. Κάνει τη βρώ­μι­κη δου­λειά. Αυτήν την προ­ϋ­πη­ρε­σία έχει εξάλ­λου να προ­σφέ­ρει στο σύστη­μα. Το έχει απο­δεί­ξει η δικο­γρα­φία στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο