Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Λύσσαξαν» τα χρυσαυγίτικα αποβράσματα με το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

«Πόνε­σε» πολ­λούς, ως φαί­νε­ται, η μεγά­λη επι­τυ­χία που είχε το 29ο Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό Διή­με­ρο της ΚΝΕ στο Στόμιο. 

Απ’ αυτούς που κυριο­λε­κτι­κά «λύσ­σα­ξαν», στά­ζο­ντας χολή για τη διορ­γά­νω­ση της Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας, ήταν τα ναζι­στι­κά απο­βρά­σμα­τα της εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής. 

Με εμε­τι­κές αναρ­τή­σεις στις φασι­στο­σε­λί­δες τους, έφτα­σαν να ειρω­νευ­τούν τα μέτρα υγειο­νο­μι­κής προ­στα­σί­ας που τήρη­σαν οι διορ­γα­νω­τές και οι κατα­σκη­νω­τές του Διη­μέ­ρου. Φυσι­κά, δεν ήταν αυτό που τους πείραξε…

Αυτό που πραγ­μα­τι­κά ενό­χλη­σε τους υπό­δι­κους Ναζί της χρυ­σαυ­γί­τι­κης συμ­μο­ρί­ας ήταν η μεγά­λη απή­χη­ση του Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού Διη­μέ­ρου και η μαζι­κή συμ­με­το­χή χιλιά­δων νέων απ’ όλη τη χώρα. 

Οι από­γο­νοι του Χίτλερ, του Μετα­ξά και των ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών της Κατο­χής ενο­χλού­νται που η ΚΝΕ μπο­ρεί και διορ­γα­νώ­νει μαζι­κές και πετυ­χη­μέ­νες εκδη­λώ­σεις, την στιγ­μή που στις φασι­στο­συ­νά­ξεις τους δεν πατά­ει ούτε… ακρο­δε­ξιά γάτα. Φταί­ει που ο — πρώ­ην δικός τους — Κασι­διά­ρης και ο Βελό­που­λος τους παίρ­νουν την «πελα­τεία»… 

Το πρό­βλη­μα τους είναι το πολι­τι­κό μήνυ­μα που έστει­λε το κατα­κόκ­κι­νο Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό Διή­με­ρο στο Στό­μιο. Άλλω­στε, τα Διή­με­ρα της ΚΝΕ, όπως και τα Φεστι­βάλ ΚΝΕ-Οδη­γη­τή, απο­τέ­λε­σαν και απο­τε­λούν τόπο συνά­ντη­σης χιλιά­δων νέων που έρχο­νται σε επα­φή με τα ιδα­νι­κά του αγώ­να, της συντρο­φι­κό­τη­τας, της αλλη­λεγ­γύ­ης, της οργα­νω­μέ­νης πάλης και του ταξι­κού αγώνα. 

Αυτά τα ιδα­νι­κά ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο εφιάλ­της των φασιστών… 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο