Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λ. Στολτίδης: Το ΚΚΕ δεν θα ανεχθεί καμία συγκάλυψη στην κρατική βία (VIDEO)

Στην είσο­δο του Ιππο­κρά­τειου νοσο­κο­μεί­ου στη Θεσ­σα­λο­νί­κη βρέ­θη­κε νωρί­τε­ρα αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπου συνα­ντή­θη­κε με τον Πανα­γιώ­τη Σαμπά­νη, αντι­πρό­ε­δρο της «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ» και τον δικη­γό­ρο της οικο­γέ­νειας του 16χρονου που πυρο­βο­λή­θη­κε στο κεφά­λι από αστυνομικό. 

Η αντι­προ­σω­πεία ενη­με­ρώ­θη­κε για την κατά­στα­ση του 16χρονου που νοση­λεύ­ε­ται σε κρί­σι­μη κατά­στα­ση, δίνο­ντας μάχη για τη ζωή του.

Σε δήλω­σή του, ο Λεω­νί­δας Στολ­τί­δης, βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος, τόνι­σε ότι το ΚΚΕ είναι στο πλευ­ρό των ανθρώ­πων που έχουν δεχθεί το πλήγ­μα. Όπως είπε «ένας 16χρονος άοπλος δέχθη­κε ευθεία βολή στο πίσω μέρος του κεφα­λιού του, ενώ ήταν γνω­στή η παρά­βα­σή, το ύψος της οικο­νο­μι­κής βλά­βης και η ηλι­κία του».

Και ξεκα­θά­ρι­σε ότι «το ΚΚΕ δεν θα ανε­χθεί καμία συγκά­λυ­ψη και καμία ανο­χή απέ­να­ντι σε τέτοιου είδους κρα­τι­κή βία και κατα­στο­λή, η οποία βασί­ζε­ται σε διά­κρι­ση απέ­να­ντι σε μερί­δα ανθρώ­πων, είτε είναι Ρομά, είτε είναι φτω­χοί. Η απά­ντη­ση θα δοθεί σήμε­ρα από την ΚΝΕ στο υπουρ­γεί­ου Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη και αύριο στη Θεσ­σα­λο­νί­κη από εργα­τι­κά συν­δι­κά­τα και φοι­τη­τές». «Η κρα­τι­κή κατα­στο­λή να μη σηκώ­σει ξανά χέρι απέ­να­ντι σε βιο­πα­λαι­στή και νεο­λαίο», κατέ­λη­ξε ο Λ. Στολτίδης.

«Αύριο θα είμα­στε στους δρό­μους για να υπάρ­ξει δικαιο­σύ­νη για αυτό το αγό­ρι και για άλλα παι­διά», είπε ο Π. Σαμπάνης.

«Καμία ανο­χή, καμία συγκά­λυ­ψη στο σύστη­μα της βίας», είπε ο Γιάν­νης Βασι­λειά­δης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, σε δήλω­σή του.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο